Stjepanović će plivati u Tokiju!

Velja isplivao normu!

Printscreen

Velimir Stjepanović overio je vizu za Igre u Tokiju i postao 50. član srpskog olimpijskog tima

Srpski plivač Velimir Stjepanović uspeo je da ispliva normu na 200 metara slobodnim stilom za Olimpijske igre. Učinio je to na mitingu u Luksemburgu i to u prolazu finalne trke na 400 metara.

Stjepanović je zabeležio vreme 1:46,99 minuta, što je za tri stotinke bolje od najjačeg standarda za Olimpijske igre.

On je prethodno baš u Luksemburgu bio “kraći” za dve stotinke, pre toga u Đeru za tri stotinke, ali je onda uspeo da ispuni cilj i obezbedi nastup na trećim Igrama u karijeri.

“Ne znam da li sam više srećan ili umoran. Konačno sam uspeo. I sada kad razmislim sve je ovde bilo u znaku broja tri. Nadmašio sam normu za tri stotinke, iz trećeg pokušaja u Luksemburgu za učešće na mojim trećim Olimpijskim igrama. Ne mogu da vam opišem koliki mi je teret pao sa srca”, ispričao je za “Sportski žurnal” Stjepanović.

On je debitovao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, kada je osvojio šesto mesto na 200 metara delfin, dok je četiri godine kasnije u Riju stigao do plasmana u polufinale i ukupno osvojio 13. mesto.

Stjepanović je ukupno 50. sportista Srbije koji je obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ujedno četvrti plivač, pošto su pre njega to učinili Čaba Silađi u trci na 100 metara prsno, Vuk Čelić na 800 metara slobodno i Anja Crevar u disciplini 400 metara mešovito.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar