LEGENDA NBA LIGE! Stodemajer: Kokoškov je briljantan!

U januaru se u Izrael vratilo dobro poznato ime – nekadašnja NBA zvezda Amare Stodemajer

Nastupao je prethodno za Hapoel Jerusalim, otišao kratko u Kinu, a sada je potpisao ugovor do kraja sezone sa Makabijem iz Tel Aviva.

Svojevremeno je bio ruki godine, šestostruki je Ol-star i član idealnog tima NBA 2007. godine, vrhunac karijere imao je u Finiks Sansima, a posle je nosio dres i Niksa, Meveriksa i Hita.

Posle poraza od Crvene zvezde 37-godišnji Stodemajer, uprkos udarcu koji je dobio, porazgovarao je sa srpskim novinarima o utakmici, o Igoru Kokoškovu, Žarku Čabarkapi , vinu…

Kako se osećaš fizički?

Osećam se OK, stavio sam led, dobio sam udarac u nos, dešava se. Za sada se čini u redu, ali želim da budem oprezan, da odem na pregled i da vidim šta se dešava.

Kako si doživeo utakmicu sa Zvezdom?

Rival je izašao na teren sa velikom koncentracijom, videlo se da im je ova utakmica bila važna. Kada je reč o nama, u početku nam je nedostajao fokus i zbog toga smo izgubili. Zvezda je igrala jako dobro, veoma precizno su šutirali i bilo je to interesantno videti.

Igor Kokoškov sada je selektor reprezentacije Srbije, koliko se sećaš saradnje sa njime, koje su njegove najbolje osobine?

Igor je moj čovek, radio je fenomenalan posao s nama u Finiksu, promenili smo košarku s njim u stručnom štabu. Briljantan je Igorov stil kao trenera, voleo sam da igram kod njega jer je opušten trener u smislu da je s njim lako komunicirati. Verujem da će uraditi sjajan posao.

Osim toga što si sada rekao, koje su dve njegove karakteristike koje bi posebno izdvojio?

Pre svega, to je odnos sa igračima, to veoma mnogo znači kada je odnos igrač-trener kako treba, mnogo pomaže sa samopouzdanjem i sa time da se držiš strategije koju stručni štab spremi. Takođe, njegov način komunikacije kada je reč o napadačkoj strategiji, bio je u stanju da dopre do nas i da primeni svoj košarkaški um u našoj igri. To nam je mnogo pomoglo.

Šta misliš o evropskoj košarci?

Dobro se provodim. Kada budem ovde malo duže, mislim da ću moći dominantno da utičem na igru. Došao sam usred sezone, to je izazovno, ali kada se prilagodim i krenem stvarno da igram, biće zabavno.

Imaš svoju kolekciju vina, šta možeš o tome da nam kažeš?

Da, vino! I doktori kažu da treba popiti čašu vina dnevno. Ide sjajno, putovao sam po svetu godinama, probao razna vina i napravio svoju kolekciju, zabavno je.

Ovde si se susreo i sa svojim bivšim saigračem Žarkom Čabarkapom?

Da, Žarko je moj momak, bio je moj ruki kada je došao u NBA. Imao je briljantan početak sa nama, bio je nezaustavljiv, zaista ga je bilo teško čuvati, uticao je na našu igru sa pozicije četiri. Igrati sa njime bilo je sjajno, bio je odličan saigrač, lepo ga je videti sada i pored terena.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

Izvor:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar