EVROLIGA I KORONAVIRUS! Oglasio se Bertomeu važnim saopštenjem!

Italija – Svi mečevi igraju se iza zatvorenih vrata do 3. aprila bez obzira odakle dolazi gostujući tim

Foto/Youtube/Screenshot

Zbog velike epidemije koronavirusa, velika takmičenja u svim sportovima dovedena su u pitanje.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu izdao je saopštenje u kojoj se navode rizična mesta za odigravanje mečeva. Kalendar će se za sada odvijati po planu, ali će se pratiti instrukcije koje su dali Svetska zdravstvena otganizacija i lokalne vlasti.

– Od danas, ovo je stanje na različitim teritorijama. Uzmite u obzir brzinu širenja virusa i promenu situacije. U skladu sa tim, ova informacija može biti promenjena u narednim danima:

Španija – mečevi protiv italijanskih timova koji dolaze iz visokorizičnih regiona (Milano, Venecija, Bolonja) igraće se bez publike.

Foto/Euroleague.net

Italija – Svi mečevi igraju se iza zatvorenih vrata do 3. aprila bez obzira odakle dolazi gostujući tim.

Francuska – Svi mečevi će biti odigrani pred ograničenim brojem navijača, najviše njih 5.000.

Izrael – Nije dozvoljeno da se igra protiv timova koji su 14 dana pre dolaska u Izrael putovali u bilo koju od navedenih zemalja: Italija, Španija, Francuska, Nemačka, bez obzira na potencijalnu posebnu dozvolu koju bi mogla da dobije Baskonija. Svi mečevi mogu da se igraju pred najviše 5.000 navijača

Foto/Printscreen/Youtube

Turska – ne mogu da se igraju mečevi sa ekipama koje su 14 dana pre dolaska u Tursku putovale u Italiju.

U skladu sa svim navedenim, pokušali smo da donesemo odluke koje će održati na snazi kalendar i regularnost takmičenja pa će se neke utakmice igrati na neutralnom terenu. U ovom trenutku to se odnosi na mečeve u kojima turski timovi treba da ugoste ekipe iz Italije. Kriterijum pri određivanju novog mesta odigravanja je jasan – u obzir dolaze mesta u kojima se već ove sezone igra Evroliga, u dvoranama koje već imaju dozvolu Evrolige i neophodnu tehničku opremljenost kao i nosioca televizijskih prava koji je u mogućnosti da bude producent prenosa ove sezone.

Želeli bismo da se zahvalimo na razumevanju zbog promena koje su izazvane nesrećnim okolnostima – kaže se u saopštenju Đordija Bertomeua.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

Izvor:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar