KINEZ U ZVEZDI! Ovo bi mogao da bude pun pogodak šampiona Srbije! (FOTO)

On je u Beograd stigao iz Šangdong Lunenga

Foto/E-stock/Danijel Milutinović

Mladi kineski fudbaler He Ksjaoke već skoro dva meseca je u omladinskom timu Crvene zvezde i potpisao je ugovor sa srpskim šampionom. Napadač, koji ima 16 godina, u razgovoru za “Čajna dejli” otkrio je da je među crveno-bele stigao u februaru.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

“San mi je da jednog dana zaigram u nekoj od pet najjačih liga Evrope i da postanem svetska klasa. Izuzetno naporno radim da ostvarim taj cilj i mislim da sam korak bliže njemu”, rekao je Ksjaoke kome je idol najpopularniji kineski fudbaler Vu Lej iz Espanjola.

Foto/chinadaily.com

Mladi Kinez je objasnio i kako izgleda život van fudbala u Beogradu i kako se uklopio u novu sredinu.

“Osećao sam se kao stranac kada sam prvi put zakoračio u svlačionicu. Onda sam se predstavio, upoznao sa svima i dobio toplu dobrodošlicu. Nema razloga da brinem jer su i roditelji sa mnom u Srbiji. Oni vode računa o mojim dnevnim potrebama a imam i veliku podršku od strane kluba koji mi je organizovao učenje engleskog jezika. Uz pomoć profesorke, trudim se da maksimalno savladam engelski jezik.”

ZVEZDINA AKCIJA NASTAVLJENA: Boaći i Garsija sa poklonima kucali na vrata starijih! (FOTO + VIDEO)

Ksjaoke je poredio trening metode u Srbiji i otkrio da su različite od onoga na šta je navikao u Kini.

“Klubovi u Evropi ne funkcionišu na način kao u u Kini. Potrebno je da imaš jaku disciplinu i jasan cilj šta želiš da uradiš u karijeri. Moraću da napravim te planove i da se borim da ih ostvarim”, kaže Ksjaoke.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

Kako kažu novinari koji prate fudbal u Japanu, od Ksjaokea očekuju da jednog dana dođe do Premijer lige ili Bundeslige kao njegovi legendarni sunarodnici Sun Đihaji i Šao Đađija.

On je u Beograd stigao iz Šangdong Lunenga.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar