ČETVRTAK JE ZA NJEGA BIO POSEBAN DAN! Garsija ponosan na Crvenu zvezdu, jedva čeka da se nastavi sezona!

Najteže mu pada što nema utakmica

Foto/FK Crvena zvezda

Mateo Garsija je devet meseci u Crvenoj zvezdi i svakim danom sve više spoznaje njenu veličinu. Pogotovo je ponosan na klub, saigrače jer su u ovim vanrednim okolnostima na mnogo načina pomogli društvu. Priznaje da je imao poseban dan u četvrtak kada je sa Ričmondom Boaćijem delio pakete članovima i veteranima starijim od 65 godina u velikoj akciji kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

“Bio je to poseban dan za mene, nezaboravan. Presrećan što sam imao tu čast da pomognem starijim ljudima u ovoj situaciji koja je mnogo teška i u kojoj živimo svi zajedno. Više od pomoći za naše starije ljude bio je značajan gest kluba a lično sam ispunjen jer sa saigračima mogao da pomognem u svim ovim akcijama koje smo imali. Crvena zvezda je pokazala da je veliki klub koji pomaže drugima i mnogo mi je drago što sam deo ovakve ekipe”, naglasio je Garsija.

GEST HUMANOSTI! Bivši kapiten Crvene zvezde pomaže rodnom gradu!

Život u izolaciji nije lak, nastavlja vižljasti krilni igrač, porodica mu je u Argentini i mislima je stalno uz njih.

“Teško mi je, ne krijem, jer sam daleko od porodice u Argentini. Svi moji su, hvala Bogu, za sada dobro. Svi su zdravi. U Argentini je slična situacija kao ovde, priličan je broj zaraženih, umrlih. Gledam vesti iz celog sveta, situacija je veoma ozbiljna i zato moramo svi odgovorno da se ponašamo kako bismo prevazišli pandemiju korona virusa. U ovom vremenu je veoma važno da budemo solidarni”.

KRAJ PRAŠKE ODISEJE! Kanga stiže na leto: “Ako mi ponude prave uslove, zašto da ne”!

Treninzi u karantinu ulaze u drugi mesec, ta neizvesnost oko nastavka sezone najviše muči sportiste.

“Treniram u stanu po programu koji nam svakodnevno dostavlja stručni štab. Trudim se da radim i više od toga kako bih što spremniji mogao da se vratim na treninge kad prođe ova situacija. Ni izbliza nije isto trenirati individualno i sa ekipom. Najteže mi pada što nema utakmica i što ne znamo kad će ova pandemija proći a mi nastaviti sa sezonom. Za sve sportiste, nas fudbalere ta neizvesnost je najteža jer je fudbal naš život. Međutim, svesni smo celokupne situacije, najvažnije je da se sačuvamo, budemo jaki i držimo se svi kao porodica”.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

Srećom, dodaje Mateo, ima saigrače koji su sjajni ljudi i koji gaje porodične vrednosti.

“Nas jakim na terenu čini to zajedništvo i sjajna atmosfera koja vlada u svlačionici među nama. Mi živimo i radimo kao porodica u ovim teškim uslovima. Nadam se da ćemo se uskoro vratiti normalnom životu. Jedva čekam da nastavimo sezonu i na terenu osvajanjem titule potvrdimo da smo najbolji klub u Srbiji”, zaključuje 23-godišnji Zvezdin Argentinac.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar