IDE NA DRAFT! Srbija dobija još jednog NBA igrača, evo ko mu je prvi čestitao! (VIDEO+FOTO)

Od klubova čiji bi pik mogao da ode upravo na Pokuševskog pominju se Nju Orleans, Boston i Filadelfija

Foto/fiba.com

Dogodilo se ono što su mnogi predviđali.  Mladi košarkaš Aleksej Pokuševski je zvanično prijavljen za NBA draft 2020. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Košarkaš Olimpijakosa je ovu informaciju sa ponosom svima podelio na svom Tviter nalogu : “Zvanično sam se prijavio na Draft. Uzbuđen sam zbog onoga što nosi budućnost”, napisao je Pokuševski.

Ubrzo je stigla i prva čestitka i to od njegovog saigrača iz Olimpijakosa i nekadašnjeg košarkaša Partizana, Najdžela Vilijamsa Gosa koji mu je čestitao uz poruku “Mali brate”.

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas ima visoko mišljenje o ovom igraču pošto je sredinom marta pričao o njemu i istakao da bi srpski košarkaš mogao da bude iznenađenje drafta.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

“Mislim da će se Pokuševski prijaviti za draft i da će tamo biti izabran. Imamo NBA skaute na skoro svakom treningu zbog njega. Ja i moj stručni štab dobijamo gomilu poziva zbog njega. U ovom trenutku je veliki pritisak u klubovima povodom njega. Klubovi jednostavno ne žele da propuste nekog novog Dončića ili novog Jokića. Njih dvojica izazivaju nelagodu ostalim NBA klubovima koji se pitaju kako je Dalas ugrabio Dončića ili zašto je Denver izabrao debeljucu koji sada niže tripl-dablove. Sada ostali traže slične igrače u Evropi. Zato je svaki igrač sa potencijalom pod posebnim mikroskopom“, rekao je tada Jorgos Barcokas za Eurohups.

OTKRIVENO! Jokić tajno donirao pomoć Srbiji! Pokušao sve da sakrije!

Pojedini sajtovi koji se bave predviđanjima za predstojeći draft svrstavaju Pokuševskog čak i na 13. poziciju prve runde, koju drži Nju Orleans, iako je većina saglasna da je najrealnije da njegov plasman bude od kraja prve, do početka druge runde. Od klubova čiji bi pik mogao da ode upravo na Pokuševskog uz Pelikanse koji grade raznovrsnu, talentovanu i mladu ekipu, pominju se Boston i Filadelfija. Rok za prijavu na ovogodišnji draft ističe 26. aprila.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar