Nema šampiona! TADIĆ U ŠOKU, NE VERUJE! Ukrali su nam titulu! (FOTO)

Srpski reprezentativac smatra da je trebalo ispoštovati dogovor klubova sa početka sezone

Foto/Profimedia

Holandija nema fudbalskog šampiona posle više od sedamdeset godina.

Poslednji put to se dogodilo u godini kada se završavao Drugi svetski rat.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Vest da se šampionat Holandije neće nastaviti i da će ova sezona ostati bez prvaka razočarala je kapitena Ajaksa Dušana Tadića.

– Svako od nas želi da svake godine bude šampion, a Ajaks je i sada na prvom mestu. Čak i u ovim okolnostima morao je da bude proglašen prvak. Mislim da je odlična stvar što je prvenstvo prekinuto, ali prvo mesto je prvo mesto – rekao je Tadić za Ajaks Lajf.

Foto/Profimedia

Srpski reprezentativac smatra da je trebalo ispoštovati dogovor klubova sa početka sezone, a posebno jer je odigrano više od tri četvrtine sezone (26 od 34 kola).

– Pravila su dogovorili svi klubovi pre nego što je liga počela. A, pravila kažu da plasman određuje bolja gol-razlika, a ne međusobni skor. Da smo se drugačije dogovorili, onda bi AZ Alkmar imao pravo da bude proglašen šampionom – rekao je kapiten Ajaksa.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

Nije rešenje bilo ni da savez proglasi i Ajaks i Alkmar šampionima:

– To za mene nije opcija, jer razlika postoji. A, po pravilima je gol-razlika to što pravi razliku između nas i AZ-a. Za mene je vrlo jasno da bi Ajaks morao da bude proglašen za prvaka. Oduzeli su nam tu nagradu – jasan je Dušan Tadić.

 

Izvor:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar