RAČUNICA JE JASNA U EVROPI! Partizan će biti povlašćen?

Evropska fudbalska unija razmatra ideju da skrati kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope naredne sezone, odnosno da se odigra samo jedna plej-of runda

Foto/FK Partizan

Zbog pandemije koronavirusa, UEFA će morati da razmatra alternativne načine igranja kvalifiakcija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali bez obzira kada će se i kako završiti aktuelni ciklus, početak kvalifikacija za Ligu Evrope 2020/21 je zakazan za 4. i 7. avgust.

To su termini određeni za prvu rundu evropskih kvalifikacija, pa u Partizanu već razmišljaju o narednoj godini. Tako su crno-beli na zvaničnom sajtu objavili nekoliko zapažanja o UEFA sistemu koji nas čeka tokom leta. Parni valjak će kroz domaća takmičenja gledati da izbori privilegiju i u kvalifikacijama startuje od 2. kola, a termini tih mečeva su 13. i 20. avgust.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Mesec juli će biti značajan samo za one evropske ekipe koje su još u konkurenciji za osvajanje trofeja Lige šampiona i Lige Evrope 2019/20. To predviđa jedna od dve varijante UEFA, dok druga varijanta predviđa avgustovsko “ekspresno” odigravanje utakmica, sve u periodu od 07. do 30. avgusta. U Humskoj ne moraju da brinu, pošto u julu neće biti takmičarskih mečeva (ni u Superligi Srbije), ali će biti itekako žestokih priprema za ono što sledi od avgustovskih iskušenja.

Evropska priča za Partizan počinje u avgustu, a Partizan je siguran nosilac u svim žrebovima do plej-ofa. Kada je u pitanju žreb za plej-of Lige Evrope, situacija je trenutno (odnosno od 19.03. ove godine, kad su “zaleđena” do daljnjeg sva nacionalna takmičenja širom Evrope, osim u Belorusiji – ali se u toj zemlji igra po sistemu “proleće-jesen”, tako da su odavno već poznati njihovi predstavnici u Evropi u sezoni 2020/21) sledeća:

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

Uprkos činjenici što je Partizan na UEFA listi klupskih koeficijenata trenutno “prvi ispod crte”, veoma su realne šanse da crno-beli do kraja ove sezone u celoj Evropi pređu u grupu povlašćenih, kada je u pitanju žreb za plej-of Lige Evrope.

Za razliku od Francuske i Holandije čija su prvenstva već definitivno završena prekidom istih (ali su određeni njihovi predstavnici u narednoj evropskoj sezoni), kao i uz uvažavanje činjenice da će sigurno biti još liga koje se neće nastavljati (recimo Belgija i Rusija su ozbiljni kandidati za proglašenje definitivnog prekida tamošnjih prvenstava), očekuje se da se krajem maja i u junu dosta nacionalnih liga širom Evrope ipak nastavi. U takvim ligama postoji više šansi za Partizanovo napredovanje na gore prikazanoj listi, nego za njegovo nazadovanje, piše Srbijadanas.

Ako se desi takva neprijatna situacija da se sve lige u Evropi završe, a da Partizan osnovu prikazane tabele ostane “ispod crte”, ponovo tinja nada, istina minimalna da se pre žreba za plej-of nađe među povlašćenima.

“Da ne prizivamo nevolju – o tim i takvim šansama ćemo detaljnije na ovom mestu samo ukoliko do takvog jednog slučaja uopšte dođe”, stoji na zvaničnom sajtu Partizana.

REŠENJE ZA JOVIĆA: Luka mora da uradi JEDNU STVAR, inače ugrožava celu karijeru!

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar