Serija A će se nastaviti, ali… JEDAN POZITIVAN staje sve! Kraj!

To što su dobili jednu bitku, ne znači da će dobiti i "rat", pošto je Ministarstvo zdravlja poslalo protokol Seriji A

Foto/printscreen youtube

Italijanski ministar sporta Vićenco Spadafora zagovarao je prekid sezone u Seriji A usled pandemije virusa korona, ali su čelnici lige i klubovi uspeli da se izbore za mogućnost nastavka sezone.

Ipak, to što su dobili jednu bitku, ne znači da će dobiti i “rat”, pošto je Ministarstvo zdravlja poslalo protokol Seriji A u kojem stoji da će se sve radnje oko nastavka šampionata odmah zaustaviti, ukoliko se unutar klubova pojavi samo jedan pozitivan test na virus Kovid 19.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

Za razliku od Nemačke i Engleske, ukoliko se u nekom italijanskom klubu pojavi jedan pozitivan test od momenta kada počnu grupni treninzi, automatski će cela ekipa morati u dvonedeljni karantin.

– Bez sumnje, ako se bilo kome u klubu utvrdi prisustvo virusa korona, sve prestaje. Karantin postaje automatski i cela sezone se završava. Ako ne prestanete, virus će vas zaustaviti. Voleti fudbal znači brigu o ljudima koji rade u njemu. Jedini razlog zbog kojeg uopšte i govorimo o nastavku sezone Serije A jeste ekonomski uticaj – rekla je podsekretarka Ministarstva zdravlja Sandra Zampa.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Kako ga nije sramota! Džaka ponovo skandalozno PROVOCIRA SRBIJU dvoglavim orlom! (FOTO)

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar