Kapiten Zvezde je za PREKID sezone! “Najpametnije bi bilo da nastavimo pripreme za sledeću”

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se ove nedelje u halu "Aleksandar Nikolić" i nakon nedelje rada na Malom Kalemegdanu nastavili da se pripremaju

Foto/Printscreen/YouTube

Za šta se spremaju? Još ne znaju ni oni.

Evroliga će u ponedeljak glasanjem 11 klubova odlučiti o nastavku ili kraju sezone, a ta odluka će potom sigurno uticati i na ABA ligu i na njen epilog. Regionalno takmičenje će odlučivati dva dana kasnije, u sredu.

Kapiten Zvezde Branko Lazić u petak je u “Pioniru” objasnio da svi čekaju ponedeljak i “Dan D”.

Na pitanje da li crveno-beli sprovode “pripreme pre priprema”, on je odgovorio da je veoma moguće da je tako.

“Velika je verovatnoća da jesu (pripreme pre priprema), ali čekamo taj ponedeljak kada će se definitivno odlučiti o nastavku. Treniramo i spremamo se najnormalnije. Što se tiče teškoća i tog psihičkog dela, svakako je teško, jer je ovo novo za sve nas. Svi smo se verovatno prvi put susreli sa ovim u karijeri, da se usred sezone napravi ovakva pauza zbog situacije u svetu i teško je vratiti se, ali moramo da se prilagođavamo situaciji, kao i ostali”, rekao je iskusni bek za TV Prva.

Prema Lazićevom mišljenju, u pravu su oni igrači koji govore da bi bilo bolje odmah se okrenuti takmičarskoj 2020/21.

“Iskreno, po mom mišljenju složio bih se sa većinom kolega koji su rekli da je možda pametnije da se sezona prekine i da jednostavno nastavimo pripreme za sledeću. Jednostavno, da se čitava ova situacija sa virusom smiri, ‘očisti’, da se mi još bolje pripremimo za sledeću sezonu, da ne bi došlo do povreda”.

Foto/kkcrvenazvezda.rs

Dvomesečna pauza očekivano je uticala na fizičko stanje svih igrača, koji bi u slučaju nastavka odmah “ušli” u utakmice odluke. Neki su se pojavili i sa viškom kilograma i sa manje mišića u odnosu na period do marta.

“Najveći problem je bio manjak uslova za individualni trening, za održavanje forme. Jako mali broj igrača je imao uslove za to, pa se videlo tačno i na testiranjima ko je imao uslove za rad, a ko ne. Ipak, brzo ćemo to uspeti da vratimo, nije to toliko strašno, u tome smo ceo život i jako brzo skidamo te kilograme i sve ostalo što nas je zadesilo”.

Ako bi se sezona vratila, najveća opasnost po košarkaše bile bi povrede. Zbog toga bi trebalo posebno voditi računa pri odluci o datumu povratka.

“Ovo se nije desilo na početku sezone, kada postoje neke uslovno rečeno ‘lakše’ utakmice da se uvedeš u ritam, već je ovo faza u kojoj su bitne utakmice, u kojima se igra za trofej i za šta se spremaš od početka… Pauza je došla iznenada, pa smo iz ritma u kojem smo ponekad imali i četiri utakmice nedeljno došli u fazu da se odjednom prekine sezona, da nema mečeva i treninga i da to traje dva meseca. Jako je teško vratiti se na taj nivo, ali treniramo, iščekujemo ponedeljak i odluku o nastavku sezone”, zaključio je Zvezdin kapiten.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar