Poruka navijačima: “Nismo razmaženi, ne smetaju nam kritike, samo želimo podršku”

Košarkaši se obratili javnosti i navijačima!

Crvena zvezda
Veljko Dragosavljević

Košarkaši Zvezde su se obratili javnosti pre meča sa Primorskom. Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić, prvi se obratio medijima povodom dešavanja na utakmici sa Olimpijakosom.

Posle evroligaške pobede nad Olimpijakosom, Lazić je bio ljut na navijače koji su vređali njegovog saigrača Filipa Čovića.

Lazić se zahvalio medijima što su u vanrednom terminu došli na konferenciju za štampu.

U petak sam nagovestio nešto i zbog toga smo danas ovde. Ne želim da ostanemo nedorečeni i da ostavimo prostor za nagađanja. Želim da se zahvalim velikoj većini navijača koja nam pruža podršku. Ne želim da se stvori utisak da smo mi neki razmaženi košarkaši kojima smetaju kritike i zvižduci. Ko radi taj i greši i svako ima pravo na grešku, ali atmosfera koja se stvara u poslednje vreme ne ostavlja nam mogućnosti za normalan rad. Sve što mi želimo i, ako mogu da kažem, tražimo od navijača je da nam omoguće podršku koja nam je potrebna. Prihvatamo kritiku, ali mislim da ćemo bolje proći sa podrškom”, izjavio je Lazić.

“Iskreno, najviše bih voleo da se to ne desi. Ne želim da razmišljam šta će da bude i koji će biti naši potezi, ali u ovakvoj atmosferi više ne može da se normalno ni igra, ni radi, ni funkcioniše. Ne želim da dolazi do toga i da budemo prinuđeni na neke radikalnije korake. Nadam se da će svi rauzmeti ovu poruku danas. Zato smo tu svi zajedno izašli i želim da nam se omogući da nastavimo sezonu i naš posao u uslovima onakvim na kakve su nas navijači navikli”, dodao je kapiten crveno-belih.

Reč je dobio i Filip Čović, momak koji je na udari navijača. 

“Zahvalio bih se svima na podršci. Mislim da tako treba i da se reaguje. Ovo nije pitanje o pojedincu. Nisam samo ja, dešavalo se i drugim igračima. Želimo da budemo tim, da pokažemo da smo tim, tako najbolje možemo da radimo i napravimo rezultat. Niko više od nas ne želi pobedu, to je apsolutno nemoguće. Hvala momcima, hvala svima. Prethodne godine smo bili tim i ove ćemo biti, šta god da se desi”, rekao je Čović.

Odmah posle utakmice sa Olimpijakosom, Čarls Dženkins je na Tviteru stao u njegovu odbranu.

“Rekao sam šta sam rekao. Mnogo vremena provodimo zajedno, mi smo tim. To što sam uradio za Filipa, uradio bih i za bilo kojeg drugog košarkaša, kao što znam da bi i oni za mene”, rekao je Dženkins na konferenciji za medije.

Medijima se obratio i trener Dragan Šakota.

“Svako to može da shvati kako hoće. Ovde se radi o drugom, pokušavamo da zaštitimo nas. Svaki put kada neko ne odigra dobro biće tema, kritika… Pokušavamo da objasnimo da u tim trenucima očekujemo pomoć. Hoću da kažem da je učinak ekipe zavisi od mnogo toga i ako tada nemamo podršku mislim da imamo veliki problem”, istakao je Šakota.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar