Prijović gleda ka Istanbulu?

Sve izvesnije...

Aleksandar Prijović

Foto: Al Itihad

Krajem 2019. pisali smo o Aleksandru Prijoviću i njegovoj potencijalno gotovoj odiseju u Saudijskoj Arabiji. Bilo je ponuda odasvud a poslednja je došla iz Istanbula, tačnije Bešiktaša. 

Govorilo se o pozajmici na godinu i po dana, pa čak i o transferu vrednom 10.000.000 evra, ali sa više strana na Bosforu, čak i iz Saudijske Arabije, stižu potvrde da će Prijović opremu istanbulskih Orlova zadužiti kao – slobodan igrač. Naime, Sporx, Fanatik i drugi mediji tvrda da Prijovićev klub Al Itihad radi na tome da sa njim raskinu ugovor i da je do takvog raspleta ostao još samo jedan korak. 

Prijović i njegov agent već neko vreme vode sa Al Itihadom pregovore oko rastanka, a kako se navodi bivši golgeter Paoka trebalo bi da dobije određeni novac kao kompenzaciju za to da se odrekne ostatka bogatog ugovora na Bliskom istoku. 

Razlog zašto je Bešiktaš odustao od izdvajanja pozamašne sume novca za Prijovićev transfer je, kako se može čuti, u već zatvorenom budžetu do kraja sezone i nije bilo predviđeno da se izdvoji 10.000.000 evra za ovaj posao. Navodno, Prijović i Bešiktaš su postigli potpuni dogovor oko saradnje, ali finansijski detalji nisu poznati. 

Prijović je u klub iz Džede stigao pre bezmalo godinu dana. Zabeležio je 27 utakmica u dresu Al Itihada i postigao 12 golova, uz još pet asistencija. Tokom prethodnih sedmica za njegove usluge interesovali su se klubovi iz Evrope, Kine, Japana, Saudijske Arabije, Južne Koreje…

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar