“Nećemo žuriti s pojačanjima!”

Trener Partizana želi da zadrži okosnicu tima

Savo Milošević
Tanjug/Zoran Zestić

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je da nijedan igrač nije na prodaju i da očekuje da će se crno-beli u zimskom prelaznom roku pojačati.

On je rekao da će se pojačati na dve do tri pozicije ali i da klub neće žuriti s dovodjenjem pojačanja.

“Imamo ozbiljne ponude za četvoricu igrača već sada, ali smo odbili sve i odbićemo i one koje budu. Rekao sam već, nijedan igrač nije na prodaju. S druge strane, svi su na prodaju, ali biću konkretan – za Sadika imamo ponude sedam, osam miliona i to ne dolazi u obzir. Ako neko ponudi 15 miliona, naravno da ćemo ga pustiti. Naći ćemo onda drugog špica”, rekao je Milošević novinarima u Sportskom centru Teleoptik, na početku priprema za nastavak sezone.

Govoreći o pojačanjima, Milošević je istakao da ih neće biti mnogo.

“Ideja i cilj nam je bio da ostanemo s ekipom koju imamo i da eventualno tim pojačamo na dve, tri pozicije kada je pitanju rotacija i to je nešto na čemu radimo ovih dana. Nećemo žuriti. Jako je bitno da to što dovedemo… Videli ste i letos, deset igrača smo precrtali i sada u ovom prelaznom periodu četiri, pet igrača će ići na pozajmice. Gledaćemo da takve stvari izbegnemo u budućnosti i da, ako dovodimo, dovodimo one igrače koji će zaista doneti dodatni kvalitet, a istovremeno neće narušiti ono što već imamo u ekipi”, rekao je Milošević.

Foto: Tanjug/Zoran Zestić

Po njegovim rečima, jedna od pozicija na kojoj će se Partizan sigurno pojačati je pozicija napadača.

“To je jedna pozicija koju ćemo definitivno pojačati nezavisno od Sadika jer fizički ne možemo da budemo samo na jednom napadaču. Od Sadika očekujem da bude bolji zato što je on mlad, vreme radi za njega i mora da bude svakih mesec dana bolji. Očekujem da nastavi svoj rast od proleća”, rekao je Milošević.

“Rezultati u prethodnom periodu su bili dobri, mogli su biti i bolji, ali mislim da smo uspeli da napravimo dosta kvalitetnu igru i ono što je meni najbitnije u ovom momentu je da smo napravili dobru osnovu za ono što dolazi. Mislimo da ova ekipa može mnogo bolje da igra obzirom da letos nismo bili u situaciji da uigramo tim, igrači su dolazili u etapama”, rekao je on.

Crno-beli će obaviti dvonedeljne pripreme u Turskoj, na koje putuje u ponedeljak, dok će drugi deo priprema obaviti u Kataru.

Foto: Tanjug/Zoran Zestić

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nedavno je uporedjivao strane igrače “večitih” rivala i rekao da se u Partizanu “lako preživi neuspeh”. On je rekao da je Zvezda veći klub i naveo da su Partizanovi stranci “primili tri gola od Voždovca na svom stadionu, primili tri gola od Napretka i izgubili od Lučana” i da su očekivanja navijača Partizana veoma niska.

Trener crno-belih nije želeo to da komentariše.

“Ja se zaista trudim da ne komentarišem ništa što dolazi iz suprotnog tabora. Moje izjave su uvek bile korektne i poštene prema svim znavičnicima Zvzede, dosadašnjem treneru, a sigurno će biti i prema sadašnjem treneru. To šta će neko reći iz Zvezde je njihov problem, nije moj. Mi se trenutno nalazimo na Sportskom centru Partizana i bavićemo se samo sobom”, naveo je Milošević.

Izvor: Objektiv, b92

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar