Vlada Enlgleske besna zbog prodaje TV prava za FA Kup kladionicama

Najdžel Adams najavio je da će sledeće sedmice imati sastanak sa čelnicima Fudbalskog saveza kako bi razgovarali na ovu temu.

engleska
pixabay.com

Ministar sporta u vladi Engleske Najdžel Adams izjavio je da su u vladi “veoma besni” zbog toga što je Fudbalski savez odlučio da TV prava za FA Kup prodaje preko sajtova namenjenih kockanju i klađenju.

Najdžel Adams najavio je da će sledeće sedmice imati sastanak sa čelnicima Fudbalskog saveza kako bi razgovarali na ovu temu.

“Razgovarao sam sa ljudima iz saveza. Premijer je veoma jasno rekao svoj stav. Savez razmatra mogućnost da trenutni dogovor bude prekinut”, rekao je Adams.

Od početka prošle sezone nekoliko kladionica (Bet365, Betfair, Villima Hill, Coral, Ladbrokes, Unibet i Paddy Power) ima prava prenosa koja su kupili preko agencije IMG da na svojim sajtovima i aplikacijama daju prenose mečeva FA Kupa.

U slučaju Bet365 kladionica mečevi su dostupni svima koji najkasnije 24 sata pre početka meča uplate depozit na račun kladionice ilu ulože opkladu.

IMG je takođe prodao prava za striming prekomorskim kompanijama, ali BBC nema informaciju o koliko kompanija se radi.

Fudbalski savez je objavio da je od jula 2017. prestao da postiže dogovore sa kladilačkim kompanijama, ali svi pomenuti dogovori postignuti su u januaru iste godine.

“Bili smo, kao vlada, veoma besni, posebno tokom vikenda u kome je FA Kup učestvovao u akciji “Heads Up” u podizanju svesti o mentalnom zdravlju. Zatražili smo od saveza da pregleda ugovore i proveri da li postoji mogućnost da trenutni ugovori budu barem ograničeni. Apsolutno je opravdano da savez, kao i sva sportska tela u svim sektorima, bude oprezan u ovakvim stvarima koje mogu da utiču na osetljive kategorije ljudi”, poručio je Adams.

Na sajtu Bet 365 kladioci su mogli da gledaju 23 meča trećeg kola FA Kupa, sve utakmice koje nisu odigrane u zaštićenom terminu od 16 časova.

“Ovaj aranžman saveza ne odnosi se samo na Bet 365. Tu je još šest kladilačkih kompanija koje imaju prava za striming. Imam uverenja od brojnih zvaničnika saveza da ugovori neće biti obnovljeni kada za to dođe vreme. Takođe, dobio sam uveravanja da se traži način da u trenutne ugovore budu uvedena određena ograničenja. Zatražićemo od svim sportskih organizacija da provere svoje ugovore o TV pravima. Čini mi se da su, kako sam procenio u razgovoru koji smo imali, u savezu postiđeni zbog cele situacije. Sledeće sedmice ćemo ljudima u savezu jasno naglasiti šta od njih očekujemo”, zaključio je engleski ministar sporta.

Izvor: Sport Klub

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar