Peruničić: “Rukomet je izgubio draž u Srbiji”

Selektor otvoreno o problemima u srpskom rukometu

Nenad Peruničić
RSS

Rukometna reprezentacija Srbije neslavno je završila ovogodišnje Evropsko prvenstvo, a utakmicom protiv Hrvatske i zvanično će se oprostiti od Graca i Evropskog prvenstva.

Tom prilikom hrvatski portal ”Index” je, kao najavu meča, napravio intervu sa selektorom Orlova Nenadom Peruničićem koji je donekle izneo srž problema koji srpski rukomet ima.

– Što se tiče ovog turnira, možda nemamo kvalitet kao pre. Jedan od problema su otkazi igrača koji više ne žele da igraju za Srbiju. Za mene su igrači koji su ovde najbolji zato što žele da igraju za svoju zemlju. Od 2006. nam se sve to događa, rukomet je izgubio draž u Srbiji – rekao je Peruničić i dodao:

– Bio je jedan od najpopularnijih sportova. Izgubili smo se u traženju talenata. Ljudi misle da će to doći samo od sebe, ali sada je drugo vreme i biznis je ključan. Deca u Srbiji idu na košarku, odbojku i borilačke sportove, dok u moje vreme deca su masovno dolazila na rukomet. Sada to više nikoga ne zanima.

Osetilo se to i na tribinama, jer je Srbija u Gracu imala mizernu podršku.

– Žao mi je što nas nisu podržali. Mnogo Srba živi u Beću, a to nije daleko od Graca. Kada vidim s koliko strasti hrvatski navijači idu uz svoju reprezentaciju, voleo bih da je tako i u Srbiji. Svi nose dresove, to je lepo videti. Voleo bih videti stotinjak srpskih zastava, a ne samo deset na tribinama. Osećamo se usamljeno, igrači osećaju da nemaju podršku. Možda je ne zaslužujemo, možda je takvo vreme, a možda ljude ne zanima – jasan je Peruničić.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar