Červar: “Cenim Srbiju!”

Selektor Hrvatske ceni "Orlove"

Lino Červar
Printscreen/YouTube

Iako su ispali sa Evropskog prvenstva, rukometašima Srbije predstoji vrlo zanimljiv meč, koji je, iz nekoliko razloga, više od “derbija”, a to je duel sa Hrvatskom.

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar zadovoljan je činjenicom da je njegova selekcija osigurala prvo mesto u grupi.

“Ispunili smo prvi cilj, a to znači da odlazimo u Beč sa dva boda. To je maksimum. Preostaje još jedna utakmica, a to je Srbija. Nezavisno od svega i rezultata koji su postignuti, cenim i poštujem reprezentaciju Srbije, koja ima ne jednog, nego više dobrih pojedinaca. Imamo zadnju utakmicu s njima i nezavisno od svega nije nam svejedno kako ćemo završiti igranje u Gracu”, rekao je Červar.

Červar namerava i da odmori neke igrače.

“S druge strane, moramo da vidimo kako da sačuvamo igrače koji su bili najviše angažovani u prethodnim utakmicama. Moramo na neki način iz Graca da idemo nepobedivi, ali i da sačuvamo igrače, posebno ove koji su se istrošil mnogo i da idemo zdravi u Beč. Tamo nas čeka puno iskušenja, četiri utakmice. Dug je put, ne smemo se zanositi da će biti lako. Igramo protiv reprezentacija s visokim ambicijama i neće biti lako”, dodao je Červar.

Golman Hrvatske Marin Šego ceni svoje kolege sa druge strane.

“Imaju jako dobre igrače, ali mi igramo jako dobru obranu, tako da u pojedinim trenucima kada sam na golu čak razmišljam da i ne moram biti na njemu. Igrali smo u kvalifikacijama, međusobno se jako dobro poznajemo. Svi znamo da je na toj utakmici naboj hteli mi to ili ne. Biće zanimljiva utakmica i ko god bude igrao od nas sigurno će hteti pobedu”, rekao je Šego.

Meč između Srbije i Hrvatske na programu je u ponedeljak od 20.30 u Gracu.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar