Da li je Jokić potvrdio igranje na olimpijskom kvalifikacionom turniru?

Nikola Jokić

Foto/FIBA.COM

Kada je Nikola Jokić potvrdio igranje za nacionalni tim na Svetskom kupu u Kini, mnogi su odahnuli. Nakon neuspeha u Kini (s’obzirom na očekivanja i jurišu ka medalji), postavilo se pitanje, da li će Jokić želeti da igra na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, pa potom i Olimpijske igre, ukoliko Srbija do istih dođe. 

Izgleda da ovoga puta, već sada, neće biti nedoumice. Jokić je u razgovoru za sajt FIBE govorio o reprezentaciji. Iz njegovih odgovora vidi se da planira da bude deo reprezentacije.

Prvo se prisetio 2016. godine i kvalifikacionog turnira za OI u Riju, kada je Srbija bila domaćin. 

“Bilo je to fantastično iskustvo, jedno od najboljih u mojoj karijeri. Bilo je to prvi put da igram za reprezentaciju i osećao sam se sjajno. Odigrali smo jako dobro”, rekao je Jokić.

A onda se nadovezao za naredno leto…

“Želeo bih da učinimo isto sledećeg leta kod kuće, i da se kvalifikujemo za Tokijo. Koristićemo iskustvo iz 2016. godine kako bismo došli do istog cilja na svom terenu. Moramo da brinemo korak po korak o svemu. Prvo, moramo da dobijemo svaku utakmicu na Kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, to je prva faza naše Olimpijske misije. Biće naporno i kompetitivno, a mi ne možemo da mislimo da nam je mesto već garantovano zato što igramo kod kuće”, rekao je Jokić za sajt FIBA.

Svakako, Jokić bi voleo ponovo da igra na Olimpijskim igrama. 

“To je fantastičan turnir, tako dobro iskustvo. Osvojili smo srebro 2016. godine i to je bilo zaista veliko dostignuće za srpsku košarku”.

Ali pre svega, Srbija mora da se kvalifikuje u Tokio. 

“Prvo, voleo bih da se Srbija kvalifikuje na Olimpijske igre, i da bude na toj svetskoj sceni pored mnogih talentovanih sportista iz naše zemlje. Srbi vole Olimpijske igre, i voleli bismo da budemo tamo i da napravimo još jedan sjajan olimpijski momenat narednog leta”, rekao je Jokić.

Po svemu sudeći, nema razloga za brigu kada je Jokićevo prisustvo u pitanju. Izgleda da će biti daleko manje neizvesno nego pred odlazak u Kinu. 

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar