“Sve te stradale životinje, uništene kuće… Pogodilo me je. Boli me”

Džok Lendejl je daleko od svoje kuće, ali je govorio o situaciji u Australiji

Džok Lendejl
Printscreen

Bivši košarkaš Partizana Džok Lendejl je govorio o situaciji u Australiji. Centar Žalgirisa je bio duboko pogođen požarima koji su napravili veliku štetu na najmanjem kontinentu.

Uoči utakmice sa Real Madridom je naveo da će donirati po 100 dolara za svaku trojku i zakucavanje viđeno na tom meču.

“Stvarno je teško, imao sam teških nekoliko nedelja, pošto su se stvari pogoršavale. Ja sam porodičan čovek, imam mnogo prijatelja i članova porodice koji su pogođeni požarima. Najbolji prijatelji mog oca se bore sa požarima, pokušavaju da spasu svoje kuće”, naveo je Lendejl.

On je istakao da je mnogo brinuo jer se nalazi daleko od kuće i ne može da pomogne.

“Ludilo… Sve te stradale životinje, uništene kuće… Pogodilo me je. Boli me. Ja sam ponosni Australijanac i Australija je mesto gde želim da živim do kraja života”, dodao je Lendejl.

Naveo je da je njegova dužnost bila da na neki način pokuša da pomogne.

“Video sam šta rade moji drugovi iz SAD, drugovi koji su u NBA. Oni su prikupili 750.000 dolara. Hteo sam da pokrenem priču, pa ako neko bude želeo pridružiće se. Kris Singlton se odmah javio, to mnogo cenim. U utakmici sa Real Madridom je bilo oko 35 trojki i zakucavanja. To je oko 3.500 dolara. To će staviti krov iznad nečije glave. To sam želeo da se desi”, zaključio je Lendejl.

Izvor: B92

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar