Trinkijeri najbolji trener Evrokupa!

Crno-beli i treći kandidati za finale

Trinkijeri

Foto/kkpartizan.rs

Igrao je odlično Partizan u prvoj fazi Evrokupa i odmah istakao kandidaturu za najviši plasman. Na kraju godine i kraju prvog dela drugog po rangu evropskog takmičenja stiglo je i priznanje.

U skladu sa tradicijom koja postoji u Evroligi, održano je glasanje u kojem su učestvovali generalni menadžeri učesnika Evrokupa i birali najbolje u godini na izmaku.

Ono što je najzanimljivije za navijače Partizana, crno-beli su visoko kotirani u gotovo svim kategorijama.

Prvo, crno-beli imaju najboljeg trenera Evrokupa! Andrea Trinkijeri je dobio 25 odsto glasova od svih učesnika ankete. Italijanski stručnjak je dobio još jednu potvrdu i to sa najvišeg nivoa, da radi sjajan posao u Beogradu.

Zanimljivo je da je Trinkijeri pobedio legendu Partizana i srpske košarke, Aleksandra Đorđevića. Trener Virtusa je dobio 20,8 odsto glasova, dok je iza njih dvojice ostao Luis Kazimiro iz Unikahe (12,5 odsto).

Foto: eurocupbasketball.com

Veliko priznanje dobio je i sam klub, a ne samo njegov trener. Generalni direktori klubova su izabrali crno-bele kao najneugodnijeg rivala na terenu! Nije više Parni valjak neprijatan samo kod kuće, pred armijom svoj navijača, nego je sve tvrđi orah i u gostima. Čak 45,8 odsto menadžera je u ovoj kategoriji glasalo za Partizan.!

A, vrlo visoko je srpski tim i kada se glasalo o tome koje će ekipe igrati u finalu Evrokupa. Tu je Partizan treći favorit. Crno-beli su dobili 14,6 odsto glasova. Ispred njih su Virtus, kao izraziti favorit sa 41,7 odsto glasova, a na drugom mestu je Unikaha sa 25 odsto. Na četvrtom mestu je Uniks, koji ima takođe 14,6 odsto kao Partizan.

Foto: eurocupbasketball.com

Priznanje je dobio i Miloš Teodosić, prva zvezda Virtusa. Srpski plejmejker je sa 33,3 odsto glasova izabran za MVP dosadašnjeg dela Evrokupa, ispred Erika Mekoluma iz Uniksa, koji je dobio 29,2 odsto glasova. Takođe, Teodosić je pobednik u kategoriji „najspektakularniji igrač“ sa 41,7 odsto glasova,

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar