Zimske olimpijske igre mladih: Dinić blistao, ne moramo brinuti za budućnost!

Sada olimpijske igre mladih, možda jednog dana i one za seniore!

Matija Dinić
hockeyserbia.com

Švajcarska je od 9. do 22. januara 2020. godine domaćin zimskih olimpijskih igara mladih, a Srbija će prvi put imati dva predstavnika u hokeju na ledu. Matija Dinić i Valentina Vrhoci učestvovaće na hokejaškom 3 na 3 turniru.

Prvi put na Igrama mladih hokej će, osim standardnog profila, imati i 3 na 3 takmičenje. Igra se samo u napadačkim trećinama terena, pa se u isto vreme igraju dva meča. Timovi su sastavljeni od najboljih pojedinaca iz celog sveta, svaka država članica IIHF ima predstavnika u muškoj i ženskoj konkurenciji.

A predstavnik u muškoj kategoriji, Matija Dinić odigrao je dve fenomealne utakmice za Crveni tim.

U prvom duelu Crveni su slavili protiv Crnih 12:9, Matija je dva puta zstresao mrežu, dok su u drugom veoma zanimljivom i dinamičnom meču izgubili od Zelenih na penale 9:8.

Valentinina Siva ekipa poražena je u prepodnevnom meču od Žutih 11:5, ali su devojke sastavile redove i u poslednjem meču dana kad se i naša mladan hokejašica upisala u listu strelaca, savladale Braon tim 9:7.

– Izgubile smo dva meča, ali to nije kraj, pobedom protiv Braon tima vratile smo se u igru. Ekipa je super, sve se družimo, niko se ne izdvaja, počinjemo da dišemo kao jedna – zadovoljna je bila Valentina Vrhoci posle drugog takmičarskog dana.

– I Valentina i Matija su odlično igrali drugog dana. U prvom meču Matija je postigao dva lepa gola, a drugi je bio neverovatan. Izgubili su na penale, ali gledali smo neverovatan hokej.Valentina i pored dobre igre nije imala sreće, pa su posle dve utakmice izostali rezultati Sivog tima. Ipak, kraj drugog takmičarskog dana i pobeda uz Valentinin pogodak doneli su devojkama nadu za bolji plasman– sumirao je učinak naših predstavnika u Lozani Bogdan Dabović.

Posle tri kola oba tima imaju po pobedu i dva poraza, i nalaze se na petom mestu.

Matijin Crevni tim u nedelju od 10:30 igra protiv Sivog, a od 16:00 očekuje ih duel sa Braon timom. Valentina na led izlazi u 13:30 na duel Crvenima i 17:00 na megadan devojkama iz Braon tima.

Izvor: Hokej savez Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar