Srđan Đoković odgovorio na uvrede: Kosovo je naša sveta zemlja! (VIDEO)

Šta će na ovo reći Priština?

Srđan Đoković
Printscreen/TV Prva

Srbija je osvojila prvo izdanje ATP kupa. Novak Đoković, kao mnogo puta do sada, igrao je nestvarno i svoju reprezentaciju odveo do titule. 

Posle pobede našeg dubla, čime je i ostvarena ukupna pobeda nad Špancima, naši teniseri su najpre zapevali na terenu “Ja te volim Srbijo”, da bi u svlačionici grmeo “Marš na Drinu”, a onda i Vidovdan, sa sve refrenom “… ko da mi otme iz moje duše Kosovo?”.

To je, međutim, zasmetalo nekima u Prištini. Prvi se javio ambasador takozvane države Kosovo u Bugarskoj Edon Cana putem Tvitera i izvređao je najboljeg srpskog tenisera i rekao da je nacionalista, primitivac i šovinista.

Novak je zbog obaveza koje slede, ostao u Australiji, a u Beogradu je njegov i uspeh njegovih drugova iz reprezentacije, ceo trunir, naravno i finale – pratio otac našeg najboljeg tenisera svih vremena, Srđan. I, upravo je na temu pomenutog pevanja govorio gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

“Odakle god da ste… Novak je nacionalista, naravno, kao što sam i ja i većina ljudi u ovoj zemlji. To nije ništa ružno! Mi volimo svoj narod i svoju zemlju, ali ne mrzimo tuđe narode i tuđu zemlju. Vi ste ušli u našu zemlju i, da znate, to je naša sveta zemlja, kao što je za Jevreje Jerusalim. Prema tome, mi ćemo uvek biti uz naše Kosovo i naš narod dole. To nemojte da… Da mislite da će se nešto promeniti za deset, dvadeset, sto ili hiljadu godina. Uvek će Kosovo biti srce Srbije. Kao što je sada, tako će biti i navek”, istakao je Srđan Đoković.


Izvor: Objektiv, Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar