“Hej, hej Vojvodino” poslednji put za Cecu (VIDEO)

Novi Sad se ovog vikenda na dosad nezabeležen način oprostio od jedne naizgled obične kuvarice.

Sahrana kuvarice Vojvodine
Printscreen/Klub prijatelja FK Vojvodine

Nije retka pojava da navijači nekog kluba umeju na pravi način da se oduže svojim ljubimcima iz kluba. Jedna takva priča dolazi iz FK Vojvodine. 

Radojka “Cece” Crveni je skoro četrdeset godina svakog dana spremala hranu igračima i zaposlenima u fudbalskom klubu Vojvodina. Nagledala se ona i uspona i padova, i crnih dana, a i onih šampionskih, poput sezone 1988/1989 kada je “Voša”, predvođena Ljupkom Petrovićem sa klupe, a sa Sinišom Mihajlovićem, Slavišom Jokanovićem, Budimirom Vujačićem, Milošem Šestićem i drugim asovima u timu – postala senzacionalni prvak one stare Jugoslavije. Dočekivala je nove talente, ispraćala asove u beogradske “večite” ili strane klubove, uvek im, i to sa osmehom – služeći.

Radojka “Ceca” Crveni je generacije igrača oduševljavala jer je za rođendan svakog od njih – spremala posebnu tortu. Svakome od njih. Godinama. Decenijama.

Pred svaku utakmicu Ceca je imala rituale, prosula je na stotine litara vode fudbalerima kada su odlazili na gostovanja.

– Uvek je bio taj ritual, kad izlaze sa ručka: “Ne idi za njima dok ne uđu u autobus”. Kad uđu u autobus ja sam obavezno iznosila kofu sa vodom i kada krene autobus bacim za njim i kažem: “Sretno vam deco moja” – pričala je Ceca.

Oni kojima je Ceca nekada kuvala i oni koji su do njenog penzionisanja 2016. uživali u njenoj kuhinji imali su samo reči hvale za kuvaricu.

Fudbaleri kažu da se Ceca i te kako razumela u fudbal, ali se nije mešala u taktiku, kroz smeh su pričali.

A sada su je na dostojanstven način ispratili, na druženje sa Boškovim, Nikezićem, Pantelićem…

Po Cecinoj želji sahranjena je sa Vošinim dresom uz tamburaše i bakljadu, između ostalog i uz pesmu ”Hej, hej Vojvodino”.

 

Izvor: Objektiv, Blic

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar