Bez fudbala ne može: Dijego Forlan se vraća u “svoje dvorište”?

Dijego Forlan
FC Penarol

Dijego Forlan je aktivno igrao fudbal dvadesetjednu godinu. Igrao je u devet država:

Argentina (Independijente), Engleska (Mančester junajted), Španija (Viljareal i Real Madrid), Italija (Inter), Brazil (Internacional), Japan (Cerezo Osaka), Urugvaj (Penjarol), Indija (Mumbaj siti), Hong Kong (Kiče). 

Urugvajac je okačio patike o klin, mada ga tek čeka oproštajna utakmica u svojoj rodnoj državi. Ipak, i nakon toga, Forlan neće daleko od terena. Biće odmah tu iza aut linije jer nekadašnji majstor za postizanje golova, planira da se otisne u trenerske vode.

I već ima poziv. Veliki Penjarol, najveći klub u Urugvaju i jedan od najvećih u Južnoj Americi, razmatra mogućnost postavljanja slavnog Urugvajca na mesto šefa struke. Tekuća sezona se završila neuspešno klub, pošto mu je najveći rival Nasional odneo titulu ispred nosa, tako da se već planira prekid saradnje sa trenerom Dijegom Lopezom.

Ukoliko do raskida dođe, Dijego Forlan je na pol poziciji da dobije posao, a on ne bi imao ništa protiv. 

„Znam da nemam iskustva, ali sam spreman. Bio bih presrećan da treniram Penjarol. Znam da ima i drugih kandidata čiji se kvaliteti moraju uzeti u obzir. Za mene bi bilo spektakularno da tako počnem trenersku karijeru“, rekao je Forlan.

Dijego čak ima već spreman i stručni štab, u kojem bi bili njegov brat Pablo i kondicioni trener profesor Santijago Alfaro.

Penjarol je klub mladosti Dijega Forlana, u njemu je počeo da trenira fudbal, ali je za prvi tim zaigrao tek pred kraj karijere, kada je imao 36 godina.

Izvor: Nedefinisan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar