Jedna Evroliga je tu: Barcokas se vratio na mesto uspeha!

Povratak Grka u Atinu!

Jorgos Barcokas
Printscreen

Olimpijakos je objavio da je raskinuo ugovor sa doskorašnjim trenerom, Kestutisom Kemzurom, a samo nekoliko sati kasnije, na sajtu kluba, Pirejci su objavili da je novi/stari trener Jorgos Barcokas. 

Grk je sa Pirejcima potpisao ugovor na dve i po godine. 

Poznati trener je u 2013. godini zajedno sa Pirejcima osvojio titulu u Evroligi, a ozbiljniju igračku karijeru nije uspeo da razvije zbog brojnih povreda koje su ga mučili dok je još uvek bio mlad. Prvo iskustvo na klupi sticao je u drugoj grčkoj ligi, gde je vodio Pefki, Kifisiju i Vrilisiju, da bi se 2003. godine priključio Amaruzisu, koji je bio pod palicom Panajotisa Janakisa.

Nakon toga, produžio je u Olimpiju iz Larise, gde se zadržao do 2009. godine. Nakon kraćih boravaka u Marusiju i Panioniosu, leta 2012. godine nasledio je Dušana Ivkovića u Olimpijakosu. Samo godinu danas kasnije uspeo je da napravi veliki uspeh u Evroligi, a par meseci kasnije i u Interkontinentalnom Kupu.

Nakon prvog odlaska iz Olimpijakosa, prešao je u Lokomotiv Kubanj, gde je takođe imao dosta uspeha, a nakon toga je radio u Barseloni i Himkiju, pre nego što se odlučio na ponovni prelazak u čuveni grčki klub.

Napomenimo da se Pirejci ove sezone takmiče u drugoj grčkoj ligi, te Evroligi u kojoj u poslednje vreme ne beleže najsjajnije rezultate i mesto u plej-ofu je za sada prilično daleko.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar