Koala ponovo ružičasta!

Mega daje mali doprinos!

Koala
Mega Leks

Beogradski klub pruža podršku najvećoj zemlji Okeanije koju su zahvatili veliki požari.

Večeras će na Novom Beogradu biti zatvoreno još jedno kolo u ABA ligi zanimljivom utakmicom između Mege i Crvene zvezde. I dok će domaći tim tražiti zlata vrednu pobedu u borbi za opstanak, crveno-beli će želeti da se trijumfom značajno približe mestu koje vodi u plej-of.

Sve to, pored terena, posmatraće jedno novo-staro lice. Naime, Mega se odlučila da kao maskotu u svoje redove vrati poznatu koalu, koja je do pre nekoliko godina bila njen zaštitni znak, te joj donosila sreću na utakmicama. Ona je “penzionisana” nakon preseljenja kluba u Sremsku Mitrovicu. Dvorana, u kojoj je Mega tamo igrala nazvana je po narednom heroju Pinkiju, a klupski dresovi su bili roze boje, te je tako nastao čuveni Pink Panter.

Međutim, zbog katastrofalnih požara koji su zahvatili Australiju, zbog koje su se već grupisali brojni sportisti, ne samo u svetu košarke, već i u svetu tenisa, fudbala, odbojke, Mega je odlučila da dâ svoj mali doprinos. Kako klub navodi na svom zvaničnom sajtu “svesni su da je košarka sport koji ne poznaje granice, te da je upravo sada pravi trenutak da se koala vrati u redove Mege” .

U znak podrške Australiji i mnogim životinjskim vrstama, kojima zbog požara preti izumiranje, do kraja takmičenja u ABA ligi koala će ponovo biti simbol, koji donosi sreću – ne samo Meginim košarkašima već, kako klub navodi, i onima kojima je najpotrebnija u ovom trenutku.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar