Počinje Evropsko prvenstvo u Budimpešti, vaterpolisti idu po peto uzastopno zlato!

Vreme je za još jedno.

Vaterpolisti Srbije
Tanjug/Jaroslav Pap

U utorak u Budimpešti počinje 34. Evropsko prvenstvo za vaterpoliste, a reprezentacija Srbije juri da osvoji peto zlato u nizu.

To je jedino uspela selekcija Mađarske i to pre Drugog svetskog rata.

Selektor Srbije Dejan Savić poveo je najjači tim na Evropsko prvenstvo koji će pokušati da osvoji zlato, ali je ipak glavni cilj Srbije Olimpijske Igre u Tokiju.

Srbija je u 21. veku bila više nego dominantna i osvojila sedam zlatnih medalja i po jedno srebro i bronzu.

Srbija je u B grupi, prvi riva od 17 časova i 30 minuta biće Rusija, a potom slede dueli sa Rumunijom 16. januara i Holandijom 18. januara.

Ukoliko Srbija ode u četvrtfinale, projektovani rivali bi 22. januara bili Mađarska ili Španija.

“Favoriti smo u grupi i već razmišljamo kako da, ako budemo prvi, iskoristimo one slobodne dane da za četvrtfinale, ostanemo u ritmu, a takođe gledaćemo šta rade naši potencijalni protivnici Mađari i Španci koji zaslužuju sam respekt. Imamo naravno motiv, na to nas obavezuju i tradicija i rezultati. Ne razmišljam o petoj uzastopnoj tituli kao takvoj. Gledao sam film o Äčuvenom susretu Bjorna Borga i Džona Mekinroa u finalu Vimbldona. Borg je tada rekao da, ako pobedi peti put uzastopno, onda ulazi u istoriju. U suprotnom one četiri osvojene niko neće da pamti”, izjavio je Savić.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar