Težak izbor: Pavkov, Bojd, Adebajor ili Matavž?

Za Pavkova su spremni da odreše kesu!

Milan Pavkov
Printscreen

Čitali ste juče: Milan Pavkov je želja turskog Gectepea. O tome turski mediji pišu i danas.

Ali Zvezdin napadač je zapravo samo jedna od želja kluba iz Izmira. Gectepe traži hitno rešenje u napadu, a Pavkov je ozbiljna opcija.

Gectepe već treću sezonu igra u Superligi Turske, a imao je samo dvojicu napadača koji su ispunili očekivanja. Prvo je to bio Adis Jahović koji je ubrzo prešao u Konju, a onda i veteran Damba Ba koji je zamenio Makedonca i ostavio odličan utisak. Ipak, otkako je Senegalac napustio Gectepe, od tada traju problemi sa napadačima. Prošle sezone su razočarali Albanac Cikaleši i Alžirac Gilas koji su kasnije napustili klub, ali ni ove sezone nije ništa bolje. Gectepe u napadu ima trojicu veterana od po 33 godine: Kamerona Džeroma, Stefana Napoleonija i Deniza Kadaha. Englez i Italijan su postigli po dva gola u prvenstvu, Turčin nijedan. Klub je već napustio Švajcarac Derdijok koji je bio očajan i nije dao nijedan gol. Dakle, četvorica napadača su postigli ukupno četiri gola.

Jasno je da Gectepe ima velikih problema sa golovima i zato je krenuo u potragu za napadačima. Očekuje se ove zime kupe bar dvojicu.

Pavkov je jedna od želja. Turski mediji čak pišu da je Zvezdinom napadaču spreman ugovor na tri i po godine, ali da nisu raspoloženi da plate 3.000.000 evra koliko bi tražila Zvezda za obeštećenje. Ne pominje se sa kojom cifrom će klub iz Izmira ući u pregovore sa Zvezdom.

Takođe, Gectepe je zainteresovan za veterana Emanuela Aedabjora koji je slobodan otkako je raskinuo ugovor sa Kajzerijem, a ima brojne ponude iz Evrope i Azije. Na meti je i američki napadač Tajler Bojd koji je letos stigao u Bešiktaš iz Vitorije Gimareaš, ali u prvom delu sezone nije uspeo da se izbori za mesto u timu i nije dao nijedan gol. Pominje se i slovenački napadač Tim Matavž koji je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa Viteseom i dobio je od holandskog kluba zeleno svetlo za transfer.

Od svih pomenutih, Pavkov je najviše igrao u klubu tokom prvog dela sezone i može se reći da je najpribližniji dobroj formi iako ni on nije baš na nivou iz prethodne sezone. Zvezda je raspoložena da proda korpulentnog napadača ove zime i čeka ponude. Francuski mediji su pisali da je Pavkov jedno od imena o kojima su razmišljali i u francuskom Bordou, ali se nije otišlo dalje od toga niti je bilo kakva ponuda stigla na Marakanu.

Gectepe deluje ozbiljnije, a lokalni mediji pišu da bi najrealniji scenario bio da klub iz Izmira kupi Pavkova ove zime i da od Bešiktaša pozajmi Bojda čime bi dobio svežu krv u napadu i rešio pitanje neefikasnosti. Čeka se zvanična ponuda…

Izvor: Mozzartsport

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar