Svetski klasik na “25. maju”

Srbija - Hrvatska!

Vaterpolisti Srbije
VSS - Vaterpolo Savez Srbije

Srbi na Hrvate, 30. put. Danas, od 17 sati na bazenu Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović”, sastaće se Srbija – Hrvatska, derbi svetskog vaterpola u drugom kolu Svetske lige. 

Poslednji put kada su se dva tima sastali, bilo je u Beogradu u junu. Pljusak na Tašu i pobeda Srbije u neverovatnom meču u kojem je Srbija osvojila Svetsku ligu i ono što je najvažnije, overila vizu za Olimpijske igre – bilo je 12:11 na tom meču. Hrvatska još nije siguran putnik na olimpijski turnir. 

Delfini su sredinom novembra pobedili Holandiju u gostima (12:7) i tako je maltene lišili prilike za senzaciju, pošto će Lale tek da gostuju u Zagrebu, a posle jednokružnog bod sistema dalje idu dva prvoplaisrana tima i sve ukazuje da će to biti najbolji izdanci nekadašanje jugoslovenske vaterpolo škole.

Pogotovo što je Srbija aktuelni olimpijski, evropski i pobednik Svetske lige, a Hrvatska dvostruki prvak planete (2007, 2017) i trenutni vlasnik najbolje ekipe Evropa kupa, novonastalog takmičenja u organizaciji LEN.

„Ovo je definitivno jedna od najvećih utakmica u svetu vaterpola“, predočio je Ivica Tucak, selektor Barakuda.

„Još nismo izvadili vizu za Tokio i zato nam je cilj što bolji plasman na Prvenstvu Evrope, zato se nadam da će nam ovaj meč biti pravi test za Budimpeštu. Očekujem dobru utakmicu dva vrhunska tima, kao i uvek nadam se da će sve proći u vrhunskom ambijentu“

Hrvatska u ovaj meč ulazi nakon Božića, koji nama tek sledi, ali su naši reprezentativci umorni od turneje pod Sjedinjenim Američkim Državama i dva kontrolna susreta sa selekcijom Dejana Udovičića. Motiva uvek ima. 

„Biće spektakl, posebno ako se setimo utakmice od letos koja je svima ostala u divnom sećanju pre svega zbog kiše, jer je u suštini to bio jedinstveni momenat u ovom sportu. Sa druge strane, siguran sam da su ovo dve najbolje svertske ekipe u poslednjih nekoliko godina nadam se i ubuduće. Umor postoji i u suštini mislim da Svetska liga kao i svake godine u narednoj olimpijskoj predstavlja i trenažni deo za EP u januaru, a posle normalno i za Olimpijske igre. Sigurno je da smo mi rasterećeni jer smo se kvalifikovali za OI, što je u suštini bio cilj. Želim svu sreću hrvatskoj ekipi da izvadi što pre vizu za Tokio, to im trenutno najbitnije“, džentlmenski će Dejan Savić, selektor našeg tima.

Igra se više za prestiž i skeniranje rivala, pošto je svima u mislima Prvenstvo Evrope, u periodu od 14. do 26. januara u Budimpešti.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar