“Zdravlje igrača je najbitnije, treba odložiti Australijan Open!”

Đoković jasan...

Novak Đoković
Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Prvi Grend slem u sezoni, Australijan Open, na programu je od 20. januara, a drugi teniser sveta, Novak Đoković, kaže da je zabrinut i da će organizatori morati da razmisle o odlaganju turnira. 

Razlog su naravno veliki požari u Australiji u kojima su do sada, 23 osobe izgubile život, uništeno je 1500 kuća, a veliki broj životinja je takođe uginulo i izgubilo svoje domove. 

“Mislim da će organizatori učiniti sve kako ne bi bilo odlaganja, ali ako se situacija svede na uslove koji mogu uticati na zdravlje igrača, mislim da će morati razmisliti o mogućnosti da se turnir pomeri”, rekao je Đoković, javlja AP.

Svakako, zdravlje igrača i svih je na prvom mestu.

“Odluka o odlaganju bi bila jako teška za organizatore, treba poštovati raspored, Australijan Open se uvek igra u određeno vrijeme. Puno je stvari u igri, ali briga o zdravlju igrača je najvažnija”, rekao je Đoković.

Đoković je istakao da su igrači i ranije imali problema sa kvalitetom vazduha, posebno na turnirima u Kini. Srpski teniser, aktualni je osvajač i rekorder po broju osvojenih trofeja u Melburnu sa sedam titula.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar