Mačvan i Japan: Za sada je sve kako treba!

Mačvanu prija Japan!

Milan Mačvan
Bc Alvark

Srpski košarkaš igra dobro u Japanu, a u pauzama između utakmica se dobro i zabavlja. Bivši košarkaš Partizana trenutno igra za Alvark iz Tokija, sa kojim je za ovo kratko vreme uspeo da osvoji trofej u Azijskoj ligi šampiona, gde je u finalu na Tajlandu savladao Al-Rijadi iz Libana i to prilično lako – 98:74.

Nakon nešto slabijeg početka sezone tokom kojeg je upisano pet poraza u domaćem prvenstvu, kockice su polako legle na svoje mesto, pa klub iz glavnog grada Japana sada može da se pohvali serijom od pet uzastopnih pobeda, uz koje dišu iza leđa prvoplasiranoj Ucunomiji. Reč je o dvostrukom uzastopnom šampionu Japana. 

Jasno je da košarka u Zemlji samuraja ne dobija toliki publicitet koliko bejzbol i fudbal, koji su, baš tim redom najpopularniji sportovi u Japanaca. Nakon SAD-a, popularni štap najviše se koristi baš na samom istoku Azije. Ali i ovako, Milan Mačvan uživa veliku popularnost, s obzirom da dolazi iz zemlje nekadašnjih prvaka sveta u košarci.

Japanci se trude da vreme između mečeva učine maksimalno zanimljivim, pa je krajem novembra, kao i početkom ovog meseca, igračima dat zadatak da osmisle sopstveni jelovnik koji bi predstavili publici i koji bi se prodavao na poluvremenu mečeva. U ovom prilično zanimljivom projektu učestvovao je i Milan Mačvan, čiji je specijalitet nazvan „Maki Boks“ po njegovom nadimku.

“Volim kako su se uklopile boje kod mog obroka, zaista lepo izgleda. Čak je i veoma ukusno kada sve probate. Moj rodni grad u Srbiji takođe ima meni koji liči na ovaj, tako da kada ga jedem, zaista se osećam kao kada sam kod kuće“, pozvao je tada Mačvan svoje navijače da isprobaju ovaj „srpski“ specijalitet.

Mačvan zaista uživa i na parketima u Japanu, pošto za sada u dresu Alvarka beleži prosečno 14,8 poena po utakmici uz 6,4 uhvaćene lopte i 2,6 asistencija. A zanimljivo je da u glavnom gradu ove zemlje nije sam, pošto se na klupi nalazi crnogorski trener, Luka Pavićević, koji je u dosadašnjem toku karijere vodio Budućnost, Albu, Hemofarm i OKK Beograd. Pored njih, u taboru prestoničkog kluba je i Kevin Džouns, bivši košarkaš Partizana. 

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar