Milošević: “Nekad su porazi blagoslov… Moraš biti na granici ludila”

Milošević za kraj godine...

Savo Milošević

Foto/FK Partizan

Trener Partizana Savo Milošević je za Večernje novosti sumirao godinu koja ističe. Milošević je u ne baš lakom momentu došao u Partizan. Sa epitetom početnika je stigao u Humsku, međutim, iako crno-beli nemaju sjajne rezultate u domaćoj ligi, u timu je napravljen veliki pomak, Partizan igra bolje a to se videlo i u Evropi, u kojoj su bili nadomak nokaut faze Lige Evrope. 

Milošević se na početku razgovora osvrnuo na Kruševac i njegov prvi meč u Partizanu, kada su tribine bile popunjene crno-belim simpatizerima, a isti su mu tada poručili da mu nije mesto u klubu. 

“Ta prva utakmica u Kruševcu, kada se sa tribina čulo to što se čulo, meni i stručnom štabu možda je najviše pomogla. Napredak nam je umnogome otvorio oči, mnogo toga je iskristalisalo ko može, ko ne može, znatno nam je olakšalo i sprečilo kasnija lutanja. Da smo okrenuli, živeli bismo u zabludama koje bi nas mnogo više koštale. Nekad su porazi blagoslov”, naveo je Milošević.

Istakao je i da nema “crtu ludila” da nikada ne bi ništa uradio u životu.

“Moraš da budeš spreman da uvek budeš na granici ludila. To važi i za igrače. Da su normalni, ne bi bili toliko talentovani. Moraš da ih koriguješ, ali to neko ludilo ne smeš da im diraš. U ovom poslu moraš svaki dan da se baviš sa igračima”, dodao je Milošević.

U medijima se proteklih dana spekulisalo o tome da bi pojedini igrači mogli da napuste klub.

“Aleksandar Šćekić ne ide dok ne dovedemo igrača na tu poziciju. On, Saša Zdjelar i Bibras Natho su posebna priča i mnogo nam znače. Zbog njihove trke su naše statistike takve, pretrče i 12 kilometara po utakmici”, rekao je Milošević.

Kako je dodao, idealno bi bilo da Partizan već ove zime ima 90 odsto tima spremnog za leto i kvalifikacije za evropsko takmičenje.

“U već namešten tim nije problem ubaciti još jednog-dvojicu. Mi sada imamo 80 odsto spreman tim za Evropu. Nedostaje nam još nekoliko igrača za rotaciju. U mnogo smo boljoj poziciji nego u julu, a sada i nemamo problem sa odlascima stranaca, oni bi tek trebalo da igraju još bolje. Imamo formiran i dobrim delom uigran tim. Ne smemo da lutamo, samo da popunimo nekoliko kockica i bitno je da to što dovodimo ne narušava ovo što imamo. Poslednju liniju moramo da osvežimo, tu je sve jasno, nije nikakva tajna. Kada je napadač u pitanju, rezon je da možda dovedemo našeg. Stranca sigurno nećemo sada jer ćemo imati manji broj utakmica. Moramo da imamo fizički igrača na toj poziciji, pošto je Petar Gigić imao problem da ne može da prati promenu zahteva i brzinu”, zaključio je Milošević.

Izvor: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar