Zbog čega je PRVI turnir nakon pandemije OTKAZAN? “Srce nam se slama…” (FOTO)

"Na samo 23 dana do početka turnira i dalje imamo još mnogo eksternih problema"

Foto/Citiopentennis

Prvi ATP turnir koji je trebalo da se održi nakon prekida sezone u martu, jeste onaj Serije 500 u Vašingtonu, ali je i on otkazan.

Ta činjenica dovela je u pitanje i šta će biti sa  Grend slemom u Sjedinjenim Američkim Državama, US openom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Organizatori turnira u Vašingtonu izdali su saopštenje zbog čega je “uvertira za US open” otkazana:

“Nakon nekoliko meseci neprestanog rada našeg tima i sarađivanja sa mnogim deoničarima, srce nam se slama što moramo da objavimo da 52. izdanje Citi open-a odlažemo za leto 2021. godine. Na samo 23 dana do početka turnira i dalje imamo još mnogo eksternih problema, koji uključuju i probleme sa putovanjem kao i bezbednosne mere. To nas je dovelo do toga da moramo da donesemo ovakvu odluku kako bismo ispali fer prema igračima, dostavljačima i parnterima i kako bi oni mogli da prave dalje planove.

Veoma smo razočarani što nismo uspeli da igračima omogućimo ovu priliku da se takmiče, kao i što nismo navijačima mogli da omogućimo da ponovo uživaju u gledanju jednog ATP turnira. Sport ima veoma važnu ulogu u ujedinjavanju naših zajednica, inspirisanju mladih, stimulisanju ekonomije i donošenju sreće navijačima širom sveta, tako da jedva čekamo da to sve vratimo svetu naredne godine.

Želimo da izrazimo veliku zahvalnost svim našim deoničarima koji su bili uz nas tokom celokupnog do sada nezapamćenog procesa, a najviše igračima, ATP i WTA turu, USTA, gradonačelnici Murijel Bauzer i njenom timu u Vašingtonu, Vladi Vašingtona, Nacionalnom parku, WTEF i našim drugim partnerima. Jedva čekamo da održimo još jedno nezaboravno izdanje Citi open-a, američke letnje teniske tradicije, u avgustu 2021. godine pred entuzijastičnim, rasprodatim tribinama na koje je naša zajednica navikla u prethodnih 50 godina.

Mark D. Ajn, predsednik MDE tenisa”, stoji u saopštenju “Citi opena”.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar