I komšije svečano dočekale Novu godinu: Dino Merlin u Skoplju, Čola u Budvi, Željko u Sarajevu

nvgdSarajevo danas nastavlja proslavu Nove 2020. godinu uz koncert Zabranjenog pušenja ispred Večne vatre

Sarajevo
printscreen/Tviter

Na gradskom trgu Makedonija u Skoplju više hiljada građana i turisti iz regiona dočekali su Novu godinu, zajedno sa poznatom balkanskom zvezdom Dinom Merlinom.

Kako prenose makedonski mediji, pored Dina Merlina, na skopskom trgu je nastupilo i nekoliko makedonskih bendova.

Turisti koji su 2020. godinu dočekali u Skoplju u najvećem broju dolaze iz zemalja regiona, pre svega iz Srbije i Bugarske, prenose makedonski mediji.


U anketi makedonske televizije Sitel, građani Severne Makedonije i zemalja u regionu u 2020. godini očekuju bolje uslove života, nova prijateljstava, mir u svetu, kao i stabilnost i povezivanje regiona.


Na desetine hiljada građana Crne Gore i turista dočekalo je 2020. ispred zidina Starog grada u Budvi uz hitove Zdravka Čolića, dok je u Kotoru organizovan još jedan rokenrol doček Nove godine.

Predsednik Opštine Marko Carević kazao je da je Budva ove godine oborila sve rekorde i izrazio zadovoljstvo organizacijom dočeka koji je protekao bez velikih problema.

Turistička organizacija Opštine Budva za prvi dan 2020. godine organizovala je, sada već tradicionalno, klasični koncert Mediteranskog revijalnog orkestra.

Ističu i da u Budvi koncerti nisu samo na Trgu, nego da i brojni hotelijeri imaju organizovan doček, uz bogat program tokom svih novogodišnjih praznika.

I u Kotoru je organizovan rokenrol doček Nove godine, a ljubitelji dobrog zvuka su uživali u nastupima eminentnih imena sa regionalne scene – Partibrejkersi, Lačni Franc i VIS Tetra uveli su okupljene građane i turiste u Novu 2020. godinu.

Nekoliko hiljada Sarajlija i gosti iz svih krajeva BiH uživali su u novogodišnjem koncertu Željka Joksimovića u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Njegov nastup počeo je u 23:15 sati, a Joksimoviću se minut pre nego je otkucala ponoć na bini pridružio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.


Uprkos hladnoći i magli, domaćini i gosti Sarajeva uživali su u repertoaru koji je zadovoljio ukuse široke publike, navodi portal Kliks.

Veliki broj policajaca obezbeđivao je građane i goste Sarajeva, a tokom proslave Nove godine nisu zabeleženi incidenti.

Sarajevo danas nastavlja proslavu Nove 2020. godinu uz koncert Zabranjenog pušenja ispred Večne vatre.

Kako se navodi, ulazak u 2020. godinu proslavljen je i na planinama u BiH, a na Vlašiću je uz Ð-a i vatromet staru godinu ispratilo više hiljada posetilaca iz cele BiH, kao i zemalja regiona.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar