Pogledajte sve izmene linija gradskog prevoza koje menjaju trase zbog radova na Savskom trgu

Radovi u ovoj fazi podrazumevaju potpuno zatvaranje Karađorđeve ulice na pomenutoj deonici, kao i samog terminusa "Savski trg"

savski trg
TANJUG/ TANJA VALIC

Zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice na obodu Savskog trga, Karađorđeva ulica na delu od Nemanjine do Mihaila Bogićevića, od 11. januara do 30. marta biće promenjen režim rada linija javnog prevoza, saopšteno je danas iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi u ovoj fazi podrazumevaju potpuno zatvaranje Karađorđeve ulice na pomenutoj deonici, kao i samog terminusa “Savski trg”, pa će tramvaji sa linija 7 i 9 u oba smera saobraćati Nemanjinom, Savskom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom “Radnička”, Mostom na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Ðorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom.

Tramvaji sa linije 11 će u oba smera saobraćati Karađorđevom, Starim savskim mostom, Zemunskim putem, Ulicom Milentija Popovića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašisticke borbe i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 78 i 83 će saobraćati u smeru ka Trgu Slavija, na delu od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Zemunskog puta, trasom Bulevar Mihajla Pupina, Brankov most, Brankova, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Nemanjina i dalje redovnom trasom, navodi se u saopštenju.

U povratku, na delu od raskrsnice Nemanjina – Balkanska, vozila sa linija 78 i 83 saobraćaće trasom Nemanjina, Balkanska, Gavrila Principa, Pop Lukina, Brankova, Brankov most, Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 46 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati ulicama Franša d”Eperea, Savskom, Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem, Balkanskom do stajališta “Nemanjina”, koje će obavljati funkciju dolaznog stajališta.

Vozila sa linija 51, 91, 92, 511, 551, 553 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati Bulevarom vojvode Mišića, Savskom, Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem i Balkanskom ulicom do stajališta “Nemanjina”.

Vozila sa linije 601 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati trasom Most Gazela, Savska, Drinska, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac, Balkanska do stajališta “Nemanjina”.

U saopštenju piše da će promenu smera kretanja do polaznog (redovnog) stajališta “Savski trg” vozila sa ovih linija vršiti ulicama Balkanskom, Admirala Geprata, Kneza Miloša, Nemanjinom, Savskim trgom i Savskom ulicom.

Vozila sa prigradskih linija, iz smera Obrenovca, Lazarevca, Sopota i Mladenovca će u smeru ka BAS-u saobraćati trasom Savska, Nikolaja Kravcova (produžetak Višegradske ulice u “Beogradu na vodi”), Bulevar Vudroa Vilsona odakle je, dodaje se u saopštenju, moguće desno skretanje ka BAS-u, pri cemu će se kao poslednje stajalište u Savskoj ulici koristiti stajalište “Durmitorska”.

U smeru ka periferiji, ova vozila će saobraćati trasom BAS, Karađorđeva, Zemunski put, Bulevar Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska i dalje redovnom trasom.

Za ove linije se uspostavlja privremeno stajalište u Ulici Nikolaja Kravcova, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 30 metara ispred raskrsnice sa Savskom ulicom, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, obzirom na to da su tramvajske linije 7 i 9 izmeštene iz Ulice Milentija Popovića, kao dopuna nedostajućem kapacitetu na ovom potezu biti povećan broj tramvaja na liniji 11 koja će privremeno biti vraćena na staru trasu preko Starog savskog mosta.

Iz Sekretarijata za javni prevoz preporučuju putnicima koji su za vezu sa Ušćem i Ulicu Milentija Popovića koristili linije 7 i 9 na tramvajskim stajalištima na Savskom trgu, da kao alternativu koriste liniju 11 na tramvajskom stajalištu “Ekonomski fakultet” na ulazu u BAS.

Veza Savskog trga i blokova duž Ulice Jurija Gagarina ostaje u funkciji uz napomenu da će tramvaji koristiti Most na Adi umesto Starog savskog mosta.

Za putnike koji su koristili linije 78 i 83 za vezu sa Savskim trgom i BAS-om, najbliže stajalište u smeru ka Novom Beogradu biće u Balkanskoj, kao i u Gavrila Principa u zoni Kameničke ulice, dok se za smer ka Slaviji može koristiti stajalište “Kneza Miloša” u Nemanjinoj ulici.

Druga mogućnost je, dodaje se u saopštenju, presedanje sa ove dve linije na tramvajsku liniju 11 u zoni tržnog centra “Ušće” ili na stajalištima “Brankov most” u Brankovoj ulici.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar