Cvijanović uručila Vulinu odlikovanje povodom Dana Republike Srpske

Cvijanović je ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu uručila Orden zastave Republike Srpske sa zlatnim vencem

Aleksandar Vulin
Ministarstvo odbrane

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas, povodom Dana RS, odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

Cvijanović je ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu uručila Orden zastave Republike Srpske sa zlatnim vencem.

Kako je obraloženo, Vulinu je orden dodeljen za “rad i zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, lične rezultate i dostignuća, kao i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa između Srbije i RS”.

Vulin je rekao da to odlikovanje nije dodeljeno samo njemu, već i Srbiji, koju vodi Aleksandar Vučić.

Foto: Ministarstvo odbrane

“Srbiji koja ne okleva da pomogne Srpskoj u svakom momentu. To je priznanje svim Srbima i nada da će svi Srbi biti ujedinjeni i složni i da ih nikada drugi politički interesi, strani gospodari neće svađati”, rekao je Vulin.

On je naveo da RS nije nastala voljom stranaca, ni političkm dogovorom, već potrebom srpskog naroda da se sačuva od jasenovačkog genocida koji je, kako kaže, pretio da se ponovi.

Vulin je dodao da su sinovi, koji su gledali svoje očeve, dedove, majke i bake kako ih odovde u Jasenovac, odlučili da to ne gledaju ponovo.

“Zato je nastala RS, jer svi znaju da tamo gde nemaju svog predsednika, učitelja i sudiju, za njih nema ni pravde ni sigurnosti. Zato je današnji praznik ne samo praznik RS, već i svih Srba gde god žive”, rekao je Vulin.

On je naveo i da Srbi u u Crnoj Gori prolaze kroz teške dane i jedini se u Evropi danas bore “da bi se molili u crkvi u kojoj su se molili njihovi preci”.

Vulin je poručio i da se danas, zbog Dana RS, niko ne ponosi kao Srbija.

Cvijanović je, uručujući odlikovanja, istakla da je to prilika da se izrazi zahvalnost isntitucijama i pojedincima na svemu što su dali za RS.

Ordenom zastave RS sa zlatnim vencem odlikovano je i Narodno pozorište Republike Srpske, dok je generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić odlikovan Ordenom zastave RS sa srebrnim vencem.

Takođe, Ordenom časti sa zlatnim zracima odlikovan je direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić” iz Beograda Radoja Simić, za dugogodišnji rad u zdravstvu i veliki doprinos u lečenju i pružanju zdravstvenih usluga za decu sa podrucja RS, kao i doprinos u obostranoj saradnji zdravstvenih ustanova iz RS i Srbije.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar