“Pukni zoro” odzvanja Banja Lukom (VIDEO)

„Ovo je dan Republike Srpske, dan koji smo odbarali u miru da stvorimo RS kao izraz trajnog zateva srpskog naroda za svojom državom“, rekao je Dodik

Banja Luka
printscreen/youtube

U Banjaluci i drugim gradovima obeležava se Dan Republike Srpske, kojem se Bošnjaci protive. Pod motom „Za sva vremena“, Dan republike obeležava se od Trebinja do Novog Grada.

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci patrijarh srpski Irinej je rano jutros održao svetu arhijerejsku liturgiju, a potom su u zgradi Predsedništva RS dodeljena odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima. Među odlikovanim je i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, kome je uručen Orden zastave RS sa zlatnim vencem za rad i zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, lične rezultate i dostignuća, kao i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske.

Srpski član Predsedniptva BiH Milorad Dodik obratio se učesnicima i gostima defilea i poručio da je Republika Srpska danas, na ponos svih, stabilna, mirna i posvećena razvoju.

„Ovo je dan Republike Srpske, dan koji smo odbarali u miru da stvorimo RS kao izraz trajnog zateva srpskog naroda za svojom državom“, rekao je Dodik.

On je istakao da nema slobode za srski narod ako nema državu.

„Mi živimo Republiku Srpsku kao našu državu i sinonim naše slobode. Srpska je kao sinoim slobode slobodna i za druge pripadnike naroda. Neka živi Republika srpska, neka živi Srbija. Živeli“, pručio je Dodik.

Svečani defile završen je preletom helikoptera i „Maršom na Drinu“.

Izvor: Sputnik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar