Sneg pada u celoj Srbiji, nadležni poručuju oprezno na putevima (FOTO+VIDEO)

Iz RHMZ najavljeno je da će u toku subote i nedelje doći do snežnih padavina i povećanja snežnog pokrivača

Sneg
TANJUG/ DUSAN ANICIC

Sneg promenljivog inteziteta ovog popodneva pada u većini krajeva zemlje, a snega visine do pet cm u raskvašenom stanju ima na području Požarevca, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Požege i Ivanjice, gde je ujedno i obavezna upotreba zimske opreme, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Bez zimske opreme se ne može ni ka zimskim centrima, na putevima ka Kopaoniku, Zlatiboru, Tari, Goču i Goliji.

Oblačno, mestimično sa snegom, u nižim predelima uz formiranje (očekivana visina snega na severu do 3 cm, u ostalim predelima od 5 do 10 cm), a na planinama povećanje visine snežnog pokrivača (novih 10 do 15 cm). Više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima.

Sve Beograđane koji su se brinuli da li će kraj godine proći bez snega, jutros je obradovao zimski prizor – pao je prvi sneg.

Mnogi sugrađani objavljivali su na društvenim mrežama fotografije i snimke belog pokrivača, koji je pao pred sam kraj godine.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije najavljeno je da će u toku subote i nedelje doći do snežnih padavina i povećanja snežnog pokrivača.


Danas, sutra i početkom naredne sedmice hladno sa temperaturom ispod proseka za ovo doba godine, a od nedelje i sa slabim i umerenim jutarnjim mrazevima – najavio je RHMZ.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar