Irinej poručuje Crnoj Gori: Prestanite sa brutalnim terorom, oslobodite poslanike

Rekacija poglavara SPC na dešavanja povodom izglasanog Zakona o slobodi veroispovesti

Parijarh irinej
TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Patrijarh Irinej pozvao je danas vlast u Crnoj Gori, posebno pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, da odmah prestanu sa brutalnim terorom nad Srpskom Pravoslavnom Crkvom (SPC), njenim sveštenstvom i vernim narodom i zatražio da iz zatvora odmah neizostavno budu oslobođeni narodni poslanici Mandić, Knežević i Zogović.

Reagujući na, kako ističe, neljudsko prebijanje vikarnog Episkopa dioklijskog Metodija, sveštenikâ i srpskih pravoslavnih vernika, samo zato što su Srbi i zato što su pravoslavne vere, čin je nezabeležen u Evropi od pada fašizma i prestanka boljševičkog terora.

Patrijerh u izjavi dostavljenoj medijima poručuje da su uhapšeni poslanici, politički predstavnici srpskog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, kao i svi drugi koji su uhapšeni juče i danas zbog odbrane svojih svetinja od državnog terora i otimačine.

Navodi se da se patrijarh moli Gospodu da, kako kaže, urazumi ljude koji vode Crnu Goru da prekinu sa nasiljem i otimanjem crkvene imovine i pruža punu podršku arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernima SPC da se na svakom mestu i u svakoj prilici bore i ne odustanu od odbrane SPC.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar