Skupština usvojila set finansijskih sporazuma

Usvojen je i Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o odobrenju državnog izvoznog kredita Vladi Srbije

Maja Gojković
TANJUG/ MILICA NIKOLIC

Skupština Srbije usvojila je danas set međunarodnih finansijskih sporazuma, među kojima je i Zakon o davanju garancije Republike Srbije po zaduženju JP “Srbijagas” za četiri miliona evra.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević rekao je ranije da će taj novac biti uložen u izgradnju gasovoda Aleksandrovac-Brus-Kopaonik-Raška-Novi Pazar-Tutin.

Usvojen je i Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o odobrenju državnog izvoznog kredita Vladi Srbije, potpisan u oktobru prilikom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva.

Njime se predviđa 172,5 miliona evra za finansiranje projekata iz železničke infrastruture, što je 75 odsto vrednosti projekta, dok će srpska strana obezbediti ostatak iz budžeta.

Sporazumom između Vlade Srbije i Vlade Slovačke reguliše se dug bivše SFRJ prema bivšoj Čehoslovačkoj.

Cilj sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država je poboljšanje usaglašenosti poreskih propisa, čime se sprečava izbegavanje plaćanja poraza od strane američkih državljana u Srbiji, stvara se predvidivo poslovno okruženje kroz jačanje institucionalnih kapaciteta domaćih poreskih organa i omogućavaju nove investicije iz SAD.

Sporazumom o finansiranju, između Republike Srbije i Nemačke razvojne banke “KfW”, Frankfurt na Majni realizovaće se program jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom, a vrednost programa je 20,8 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar