Novi vazdušni napad SAD na mete u Bagdadu: Šestoro poginulih i troje teško ranjenih

Iran poslao zvanično pismo Guterešu - Ovo je čin terorizma!

avion
pixabay.com

SAD su izvele novi vazdušni napad u Bagdadu na dva vozila, severno od ovog grada, u kojima su se nalazili pripadnici snaga koje podržava Iran, prenose agencije.

U izveštaju se  navodi da je poginulo šest osoba, a tri su teško ranjene.

Ubijen iranski general Kasem Sulejmani, drugi najmoćniji čovek Irana

Neimenovani izvor iz iračke vojske rekao je za Rojters da su meta bile iračke Narodne mobilizacione snage (PMF), krovna organizacije šiitske milicije, koju podržava Iran, u blizini kampa Tadži severno od Bagdada.

Iracka televizija El Ahad objavila je ranije snimak sigurnosnih kamera na kojem se vidi trenutak kada je eksplodirao projektil lansiran sa americkog drona.

Tramp: Nisam hteo da izazovem, nego da sprečim rat

Novi napad usledio manje od 24 časa otkako je u Bagdadu u Bagdadu ubijen jedan od najmoćnijih iranskih generala Kasim Sulejmani, komandant Kuda, jedinice za specijalne operacije Revolucionarne garde.

Iran je poručio generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guterešu da zadržava pravo na samoodbranu, garantovano međunarodnim pravom.

Svet posle ubistva Sulejmanija: “Probudili smo se u opasnijem svetu”

Nakon ubistva iranskog generala Kasima Sulejmanija u Iraku iranski ambasador u UN Taht Ravanči je u pismu Guterešu poručio da je taj čin po svim merilima očigledan primer američkog terorizma i da kao kriminalni čin predstavlja flagrantno kršenje osnovnih principa međunarodnog prava, posebno onog propisanog Poveljom UN.

Podsećamo, Iran je ranije zapretio osvetom zbog ubistva Sulejmanija.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar