Crnogorska vojska na granicama zbog ilegalnih migranata

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore doneo je na današnjoj sednici odluku o angažovanju pripadnika Vojske

đukanović
TANJUG/ SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE/ nr

Savet za odbranu i bezbednost, kojem je predsedavao predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, doneo je na današnjoj sednici odluku o angažovanju pripadnika Vojske Crne Gore u zaštiti državne granice od ilegalnih migranata do kraja 2020. godine, kao podrška policijskim snagama.

Na sednici na kojoj su učestvovali i članovi Saveta, predsednik Skupštine Ivan Brajović i predsednik Vlade Duško Marković, doneta je i Odluka o učešću pripadnika vojske Gore na međunarodnim vežbama u narednoj godini.

Vojska Crne Gore u 2020. godini uputiće svoje pripadnike na sedam međunarodnih vežbi. Odluka je doneta na osnovu preuzetih obaveza kao članice NATO, procesa pristupanja EU, regionalnih inicijativa, planova bilateralne saradnje i potreba Vojske Crne Gore za određenim sadržajima obuke i vežbi, a u cilju daljeg razvoja vojnih sposobnosti tokom 2020. godine, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Crne Gore dostavljenom Tanjugu.

Foto: TANJUG/ SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE/ nr

Članovi Saveta upoznati su sa aktivnostima koje je Crna Gora sprovodila u suprotstavljanju hibridnim pretnjama u 2019. godini i Informacijom u vezi sajber aktivnosti koje je Crna Gora sprovodila u toku 2018. i 2019. godine. Savet je zaključio da nadležna ministarstva nastave rad na razvoju kapaciteta za zaštitu i odgovor na pretnje i aktivnosti iz sajber i hibridnog domena.

Savet je razmotrio i druga pitanja iz svoje nadležnosti.

Na sednici Saveta su, po pozivu, učestvovali ministar odbrane Predrag Bošković, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar