Raspisan tender za izgradnju druge piste na “Moravi”

Rok za izradu idejnog projekta je 10 dana po potpisivanju ugovora

Aerodrom Morava
TANJUG/ SASA PETROVIC

Vojnograđevinska ustanova Beograd oglasila je nabavku radova za projektovanje i izgradnju druge piste aerodroma “Morava” u dužini od 2.265 metara, putem pregovaračkog postupka bez javnog poziva za podnošenje ponuda.

Kako navodi portal eKapija, u konkursnoj dokumentaciji navedeno je da je izrada tehničke dokumentacije neophodna radi potrebe uključivanja Aerodroma “Morava” u civilni vazdušni saobraćaj, s obzirom na to da je aerodrom pretežno služio kao vojni aerodrom.

“Za izradu tehničke dokumentacije neophodno je izvođenje terenskih istražnih radova sa pratećim geodetskim radovima, kao i izvođenje ostalih pratećih radova, a radi izdavanja sertifikata aerodroma”, navodi se u konkursu.

Rok za izradu idejnog projekta je 10 dana po potpisivanju ugovora, za izradu tehničke dokumentacije i geodetska merenja poslednji dan decembra, dok je izradu idejnog rešenja potrebno završiti najkasnije do 31. januara 2020.

Među uslovima tendera koje treba da ispune ponuđači, navodi se i da je potrebno da su pre objavljivanja poziva za tu javnu nabavku izvršili radove u vrednosti od najmanje 500 miliona dinara na izgradnji manevarskih površina.

Ponude se dostavljaju neposredno ili putem pošte na adresu Vojnograđevinske ustanove u Beogradu, najkasnije do 19. decembra.

Otvaranje ponuda i pregovarački postupak biće obavljeni istog dana.

Prema ranijem pisanju medija, Vlada Srbije je donela rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara iz budžeta za izgradnju nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar