Radojičić: Sve je spremno za doček, očekujemo više turista

Na sednici štaba za vanredne situacije razgovaralo se o pripremama za doček Nove godine

Nova godina
TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je sve spremno za doček Nove godine i da se očekuje više od prošlogodišnjih 150.000 posetilaca.

Radojičić je za RTS rekao da se u ponedeljak održanoj sednici štaba za vanredne situacije razgovaralo o pripremama za doček Nove godine i zimsku sezonu i da je sve potpuno spremno.

“Celu godinu smo imali povećanje broja turista. Po poslednjem preseku je bilo oko sedam odsto više stranih gostiju ove godine nego prošle. Verujem da će na kraju godine biti oko 10 odsto”, rekao je Radojičić.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Prema njegovim rečima, tokom 2019. dosta stvari je urađeno u Beogradu, poput obilaznice Obrenovac-Surčin, Trga Republike, fasada, prihvatilišta za nezbrinutu decu, porodilišta u Lazarevcu, nabavke autobusa za GSP.

On je ocenio da nema grada u kojem se radilo toliko kao u Beogradu i da svi moraju biti ponosni na to.

Govoreći o radovima, Radojičić je rekao da će ulice 27. marta, Džordža Vašingtona i Kraljice Marije biti potpuno završene do kraja januara, ali i da gužve u saobraćaju postoje u svim velikim gradovima.

“Veliki gradovi kao što je Beograd moraju da imaju te probleme. Imamo oko 800.000 automobila, 50.000 automobila godišnje više, ali pokušavamo da rešimo problem”, rekao je gradonačelnik.

Kako je kazao, izgradnja metroa je neophodna da bi se rešio taj problem.

“Važna je i moderna saobraćajna hijerarhija koja se primenjuje svuda u svetu, a to je da se favorizuju pešaci, biciklisti i gradski prevoz, da se motivišu ljudi da više njih ide u jednom automobilu. Sve su to neophodne stvari”, rekao je Radojičić.

Radojičić je rekao i da će Beograd u narednih pet do 10 godina biti onakav kakav svi žele i da on želi da glavni grad bude po meri dece i da se razvija u tom pogledu.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar