Sukob u Crnoj Gori: Građani blokirali kružni tok, pa kamenovali policiju, ima povređenih (VIDEO)

Upozoreno je da će za ovakve buduće incidente biti "odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike"

Crna Gora
Instagram printscreen

Građani, nezadovoljni usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti u crnogorskom Parlamentu, blokirali su večeras put u podgoričkom naselju Zeta i kamenovali policiju, povredivši četiri policajca, javljaju crnogorski mediji.

Incident se dogodio kada su gradani od kružnog prema Aerodromu namerno posekli bor i njime blokirali put, zbog čega je morala da interveniše policija, javio je podgorički portal CDM.

Snimak događaja osvanuo je i na društvenim mrežama.

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Полиција у Зети губи битку.

A post shared by Чојство (@cojstvo_srb) on


Uprava policije Crne Gore saopštila je večeras da su građani, koji su blokirali kružni tok prema Aerodromu Podgorica, gađali kamenjem policiju, da je jedan policajac pogođen u predelu glave, dok su još trojica lakše povređena, kao i da je blokada otklonjena.

Iz crnogorske policije su upozorili da će za ovakve buduće incidente biti “odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike”.

“Policijska patrola je večeras oko 19.00 časova primetila grupu građana koja se sumnjivo ponašala i pokušala da ih legitimiše, što su oni odbili i kamenovali dva policajca i vozilo”, navodi se u saopštenju crnogorske policije dostavljenom Tanjugu.

Grupa građana je, kako se navodi, blokirala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu Podgorica, a na lice mesta je odmah upućena Interventna jedinica policije.

“Prilikom preduzimanja zakonskih mera i radnji, građani su kamenovali službenike Interventne jedinice kada je u glavu kamenicom pogođen službenik Centra bezbednosti Podgorica Dalibor Živković. On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći”, stoji u saopštenju.


Zbog blokade puta Hitna pomoć nije uspela da dođe do povređenog policijaca, koga je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin, koji mu je i ukazao pomoć, a kome se crnogorska policija u saopštenju zahvalila.

Osim Živkovića, navodi se, još tri službenika Uprave policije su u ovom događaju zadobila lake telesne povrede.

Blokada koju su građani uspostavili je otklonjena i saobraćaj se odvija normalno, dodaje se u saopštenju.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar