Nakon skandala stiglo izvinjenje: U pitanju je nenamerna greška

Stiglo je izvinjenje direktora bolnice koji tvrdi da je u pitanju nenamerna greška

beba
Pixabay

Nakon što je u javnost dospelo da je županijska bolnica u Čakovcu u Hrvatskoj prikrila činjenicu da je romsko dete prvorođeno u ovoj godini, stiglo je izvinjenje direktora bolnice koji tvrdi da je u pitanju nenamerna greška.

Direktor bolnice u Čakovcu Tomislav Novinščak je izjavio da se dogodila “komunikacijska greška”, zbog koje su iz bolnice županiji dali pogrešnu informacije o tome koja je beba prva rođena u 2020. godini.

“Jako mi je žao, kao direktoru, da se dogodila takva greška. Bolnica i zdravstveni sistem jako su veliki i za sve mogu preuzeti odgovornost, ali ne mogu pristati na to da se vrši bilo kakva diskriminacija. Binemo za sve naše stanovnike svakodnevno i jako mi je žao zbog toga što se dogodilo. Mislim da je ljudski da se radi i da se događaju greške, ali i da se izvini, kao što smo učinili”, rekao je za hrvatski N1 Novinščak.

On je rekao da je razgovarao sa majkom, kojoj je to šesto dete, i da je ona rekla da razume da se takve stvari događaju.

Saborski poslanik romske nacionalne manjine u Hrvatskoj, Veljko Kajtazi, objavio je da je županijska bolnica u Čakovcu, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenice i obmanula javnost o prvorođenom detetu ove godine u toj županiji.

On je naveo da su ignorisali romsko dete koje je prvo rođeno kao i da su u medijima i na zvaničnoj Fejsbuk stranici župana objavili fotografije župana, roditelja i deteta rođenog kasnije istog dana, preneo je hrvatski portal Index.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar