Otvoreno novogodišnje klizalište na Trgu republike

Na otvorenom novogodišnjem klizalištu sugrađani i gosti prestonice moći će da uživaju do 15. februara

Klizalište Trg republike
Beoinfo

U okviru manifestacije “Beogradska zima” večeras je na Trgu republike otvoreno novogodišnje klizalište na kome će sugrađani i gosti prestonice moći da uživaju do 15. februara.

“Od večeras na Trgu republike beogradska deca i gosti prestonice moći će besplatno da klizaju, osim što će se naplaćivati iznajmiljvanje klizaljki, ali svako može da donese svoje klizaljke”, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić novinarima. 

On je naveo da je to veliko klizište koje ima više od 1.500 kvadratnih metara leda i dodao da će tu svakodnevno biti ogranizovani različiti programi – koncerti, dečije predstave… 

Vesić je naveo da od večeras Beograd ima ono što imaju svi gradovi Evrope koji na ovakav način dočekuju Novu godinu.

“Kada smo rekonstuisali Trg republike, jedan od razloga zašto je tako veliki je, između ostalog, da se tu organizuju velike manifestacije. Ovo je pokazatelj da, bez ikakvih problema, možemo da organizujemo klizalište na Trgu republike umesto na Trgu Nikole Pašića, kako je ranije bilo, i da pružimo deci mnogo bolje uslove i veće doživljaje”, rekao je Vesić. 

Podsetio je da je klizalište deo manifestacije “Beogradska zima”, u okviru koje je organizovano više od 150 događaja na različitim mestima u gradu. 

Zamenik gradonačelnika je zahvalio CEBEF-u i ostalima koji su doprineli tome da na Trgu republike bude klizalište.

“Zaista verujem da će najmlađi uživati u svemu što organizujemo na Trgu republike”, dodao je Vesić. 

Direktor CEBEF-a Damir Handanović je podsetio da će “Beogradska zima” trajati do 15. februara i istakao da je Grad Beograd u okviru te manifestacije pripremio raznovrstan sadržaj za sve građane i goste prestonice. 

Naveo je da će za doček Nove godine, 31. decembra, ispred Doma Narodne Skupštine pevati Lepa Brena, Maja Berović i Kiki Lesandrić i Piloti. 

Kako je dodao, dan ranije, 30. decembra na istoj lokaciji nastupiće Senida, Rasta, Coby, Vuk Mob…

Handanović je pozvao sve građane da dođu i uživaju u sadržajima “Beogradske zime”. 

Na otvaranju klizališta priređen je zabavni program, uz nastup poznate pevačice Goce Tržan i performans Haos animatora.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar