Igor Jurić uz dirljivu Tijaninu fotografiju uputio snažnu poruku (FOTO)

Igor Jurić, otac male Tijane koju je pre pet godina zverski ubio Dragan Đurić...

Igor Jurić
TANJUG/ JAROSLAV PAP

Igor Jurić, otac male Tijane koju je pre pet godina zverski ubio Dragan Đurić, 34-godišnji mesar iz beogradskog naselja Surčin, objavio je prvog dana ove godine na Fejsbuku njenu fotografiju sa sestrom. Uz dirljivu fotografiju napisao je rečenicu koja je mnoge naterala da se zamisle.

“Radosti u često početak našeg bola”, napisao je Jurić.

Cela Srbija sa strepnjom je pratila potragu za nestalom Tijanom (15), koja je oteta u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmok. Njeno telo nađeno je dvanaest dana kasnije, 7. avgusta, na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor. Zbog ovog zločina uhapšen je i osuđen Dragan Đurić.

 

Kada je pre nekoliko dana objavljena potraga za nestalom devojčicom Monikom, pogotovo kada je policija objavila sumnju da ju je oteo osuđeni silovatelj, svi su ovaj slučaj poredili sa Tijanom.

Nakon zločina nad Tijanom koji Srbija nije zaboravila, otac Igor Jurić u saradnji sa brojnim stručnjacima podneo je inicijativu da bude usvojen takozvani “Tijanin zakon”. Deset i po meseci nakon podnošenja inicijative Igora Jurića, Skupština Srbije usvojila je „Tijanin zakon“ koji predstavlja izmenu člana 72. postojećeg Zakona o policiji.

Najvažnija stavka usvojenih izmena glasi da „potraga za nestalim licem počinje odmah i traje dok se lice ne pronađe“. Pre izmena taj rok je bio najčešće od 24 do 48, a u nekim i 72 časa.

 

 

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar