Papa na Badnje veče poručio: Bog voli i najgore od nas

Praćen pesmom hora, papa Franja je u podnožju oltara bezilike Svetog Petra u Vatikanu otkrio statuu prizora rođenja Isusa

Papa Franja
Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

Papa Franja poručio je vernicima na Badnje veče koje se proslavlja po Gregorijanskom kalendaru da Bog voli sve, pa čak i najgore od nas.

Praćen pesmom hora, papa Franja je u podnožju oltara bezilike Svetog Petra u Vatikanu otkrio statuu prizora rođenja Isusa.

Papa je rekao da je rođenje Isusa podsetnik na bezuslovnu božju ljubav, prenosi AP.

Istovremeno je pozvao vernike da dozvole sebi da ih Isus preobrati svojom “ludom ljubavlju” i da prestanu da pokusavaju da promene druge. 

“Ne čekajmo da naši susedi budu dobri pre nego što mi učinimo nešto dobro za njih, da crkva bude savršena da bismo je volele, da nas drugi poštuju pre nego što mi poštujemo njih. Počnimo sa sobom”, istakao je papa. 

AP podseća da Franja često naglašava “lično preobraćanje” u svom reformskom papinstvu, verujući da istinske reforme ne mogu da budu nametnute s vrha, već prepoznate iznutra.

On odbacuje stavove pojedinih sveštenika koji nisu zadovoljni njegovim progresivnim otvaranjem prema pripadnicima LGBT zajednice, razvedenima i ljudima sa margine.

Ti kritičari su otvorenih ruku dočekali skandale u vezi sa zlostavljanjem i finansijama koji su pogodili papinstvo 83-godišnjeg jezuitskog pape. navodi agencija.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar