Podneta 1.281 krivična prijava, nije plaćen porez od oko 14,3 milijardi dinara

Sektor poreske policije u periodu januar-novembra ove godine podneo nadležnim tužilaštvima 1.281 krivičnu prijavu

Porez
Pixabay

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković izjavila je da je Sektor poreske policije u periodu januar-novembra ove godine podneo nadležnim tužilaštvima 1.281 krivičnu prijavu protiv 1.708 lica za učinjeno 1.661 krivično delo.

“Od toga, 1.390 se odnosi na poreska krivična dela: poreska utaja, neuplaćivanje poreza po odbitku, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe”, rekla je Markovićeva za Politiku.

U saradnju sa MUP-om, navela je ona, Poreska policija podnela je krivične prijave i za 271 ostalo krivično delo, kao što su pranje novca, zloupotreba položaja službenog lica i zloupotreba službenog položaja.

Markovićeva ističe da je izvršenjem svih krivičnih dela izbegnuto plaćanje poreza od oko 14,3 milijarde dinara i pribavljena protivpravna imovinska korist od oko četiri milijarde dinara.

Od ukupno podnete 1.281 krivične prijave, 776 je podneto protiv 1.104 lica za krivično delo poreske utaje, kazala je Markovićeva.

Navela je da je Sektor poreske policije od 1. januara do 30. novembra ove godine otkrio 90 “fantom i peračkih preduzeća”.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar