Brnabić: Opozicija je predviđala referendum i da će Vučić prodati Kosovo

Današnja vlast je uspela da 17 zemalja povuče priznanje

Ana Brnabic
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da Savez za Srbiju (SzS) nema politiku i da zbog toga ne žele na izbore, da ne znaju da li su za put Srbije ka EU ili ne, kao i da nemaju nikakvo rešenje za KiM.

“Sutra da kažemo – daćemo sve što želite da izađete na izbore, oni nikada neće na izbore, jer nemaju politiku. Oni ne znaju da li su za EU ili ne, nemaju nikakvo rešenje za KiM. Da li ste čuli sinoć od Vuka Jeremića prilikom gostovanja na RTS, osim kritike na račun Aleksandra Vučića, neko rešenje”, rekla je Branabić.

Ona je, gostujući na TV Pink, rekla da je Srbija za vreme DS bila posvađana sa svim zemalja u regionu i na svetu, da u našu zemlju niko nije dolazio i da je poznato kako je neslavno završena poseta Angele Merkel.

Danas su, kaže, odnosi sa Nemačkom nikada bolji, a nemačke kompanije zapošljavaju više od 60.000 ljudi.

“Sve što mi radimo mora da se ogleda u konkretnim rezultatima za građane Srbije – otvorena radna mesta, bolje plate, bolje zdravstvo, bolji putevi. Mi ne vodite politiku koju je vodio tada ministar spoljnih poslova (Vuk Jeremić), kako su ga zvali ”ministar na steroidima”, koji je samo lobirao za sebe”, rekla je Brnabić.

Dodaje da Jeremić nije tokom putovanja kao ministar spoljnih poslova lobirao za nepriznavanje nezavisnosti Kosova, već je lobirao za sebe “da se vrati u Njujork”, a sve o trošku građana Srbije.

Današnja vlast, kako je rekla, uspela je da 17 zemalja povuče priznanje.

Za Vuka Jeremića kaže da je “politička Kleopatra”, jer je više puta pokušavao da predvidi šta će se desiti na političkoj sceni, ali da se sve, dodaje, ispostavilo kao netačno.

Predvideo je, navodi, da će 4. novembra 2018. godine biti referendum, jer će do tada Vučić priznati Kosovo, te da će biti referendum samo da građani to potvrde, ali da se to nije desilo.

Navodi da SzS mora da razume da Vučić ima podršku više od 55 posto građana Srbije, jer ima rezultate i ne plaši da kaže da je negde pogrešio.

Deo opozicije, kako je rekla, kritikuje ih zbog gradnje Moravskog koridora i Koridora mira, tvrdeći da je to bacanje para.

Ona je upitala zašto deo opozicije misli da građani Kruševca, Vrnjačke banje, Trstenika, Prokuplja, Kuršumlije nisu dovoljno dobri da imaju auto-put i da su građani drugog reda.

“Nemaju ni plan i program, nemaju kritiku, osim te ne treba graditi auto puteve. Za njih postoje građani prvog i drugog reda”, navela je ona i dodala da su za vreme vlasti DS ministri i predsednik bili kao “bogovi koji su hodali zemljom”, a da je to danas drugačije, da se obilaze sela, razgovara sa ljudima o problemima, koji se rešavaju.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar